New York stuurt Washington naar huis, Dallas sloopt Calgary in 20 minuten


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Twee wedstrijden afgelopen nacht waarbij de play-offs over zijn voor Alexander Ovechkin en onze eigen Daniel Sprong (die geen speeltijd kreeg). De Capitals verloren van hun oude coach Barry Trotz en zijn New York Islanders. Dallas kwam terug van een 3-0 achterstand met zeven (!) unanswered goals. Twee duels, veertien goals, er gebeurde genoeg!

Washington Capitals – New York Islanders 0-4 (NYI wint serie 4-1)

De strohalm die de Capitals pakten bij de vorige wedstrijd bleek niet voldoende. Er waren twee spelers van de Islanders die het grote verschil maakte in deze wedstrijd. Goalie Semyon Varlamov pakte een shutout door alle 21 schoten van Washington te stoppen. En Anthony Beauvillier die twee keer wist te scoren in de eerste veertig minuten. In de laatste twee minuten kwamen Nick Leddy en Josh Bailey ook nog op de scoresheet door twee empty netters. Washinton, waar Daniel Sprong geen minuten kreeg, gin roemloos door de achterdeur naar huis. New York moet nog even wachten op de tegenstander in de volgende ronde.


Calgary Flames – Dallas Stars 3-7

Als je zou knipperen met de ogen in de eerste zes minuten kon je een goal missen. Drie goals van de Flames via Andrew Mangiapane, Johnny Gaudreau en Rasmus Andersson zorgden voor een 3-0 stand. Miro Heiskanen deed in de eerste periode nog wat terug voor de Stars. In de tweede periode gingen vijf van de twaalf schoten binnen voor de Stars. Dat betekende het einde van Cam Talbot in de goal van de Flames. Van die vijf goals kwamen er drie op naam van rookie Denis Gurianov, die dus een heuse hattrick scoorde. Toch verscheen Cam Talbot weer aan de start van de derde periode maar het mocht niet meer baten. Nog eenmaal was Gurianov trefzeker die de vierde goal op zijn naam schreef. Grote man aan Dallas-zijde was goalie Anton Khudobin die ondanks de drie vroege treffers alsnog 38 saves wist te noteren. De Flames zijn gedoofd, de Stars gaan het opnemen tegen Colorado.


Previous Boston, Tampa Bay en Colorado naar halve finales
Next Snackpoint nieuwe hoofdsponsor Eaters Geleen