Boston eindelijk weer naar Conference Final, Colorado en San Jose naar Game 7


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Voor het eerst sinds 2013 zien we Boston Bruins terug in de Conference Final. De mannen uit Boston pakte een 3-0 zege in Columbus en mogen zich opmaken voor een tweestrijd met Carolina Hurricanes. Game 6 tussen Colorado en San Jose leverde opnieuw spanning op. Colorado won in overtime en dus moeten de ploegen in een zevende duel uitmaken wie de finale in het westen haalt. Cor Machielsen en Ed Versteeve praten je bij.

Columbus Blue Jackets – Boston Bruins 0-3 (BOS wint serie 4-2)

Columbus startte goed, maar de eerste goal was van Boston. Althans dat dacht iedereen, maar na een coach challenge werd de goal van Sean Kuraly afgekeurd voor goalie interference. Alhoewel de thuisploeg meer in puckbezit was, hadden de Bruins de beste kansen. Sergei Bobrovsky stond paraat om Columbus er doorheen te slepen.

BOSTON EFFECTIEF

Het wedstrijdbeeld veranderde niet; de Blue Jackets vielen aan, Boston wachtte op zijn kans. Iets na het half uur viel de eerste goal van het duel. Jake DeBrusk haalde snoeihard uit op de paal, de rebound werd al even hard binnengeschoten door David Krejci.

Columbus moest op jacht naar de gelijkmaker, voerde de druk op, maar Tuuka Rask en het ijzerwerk stonden de 1-1 in de weg. Boston profiteerde genadeloos en kwam op 0-2. Marcus Johansen piepte de puck met een hard schot ‘door de blocker’ van Bobrovsky en zag het rubber langzaam de lijn over rollen. Een minuut later deelden de bezoekers de knock-out uit; een mooie aanval werd binnengewerkt door David Backes, die met zijn eerste playoff goal het vonnis velde over Columbus.

NU DE BUNCH OF JERKS

Met een 4-2 zege in de serie plaatst Boston voor het eerst sinds 2013 voor de Eastern Conference Final. Daar gaan de Bruins de strijd aan met Carolina Hurricanes om uit te maken wie de finalist namens het oosten in de Stanley Cup finale wordt.

Colorado Avalanche – San Jose Sharks 4-3 OT (Series tied 3-3)

Opnieuw was het ongekend spannend tussen Colorado en San Jose. De Sharks kwamen laat in het duel op gelijke hoogte, maar moest in overtime zijn meerdere erkennen. De extra tijd duurde dit keer maar twee minuten en Game 7 was een feit.

De eerste periode was duidelijk voor de Avalanche, maar Sharks goalie Martin Jones bleek niet mee te werken aan een voorsprong. Een overwicht met elf om vijf schoten op doel, leverde de thuisploeg geen voorsprong op.

In periode twee werden er vier goals gescoord. Eerlijk verdeeld over beide teams. De score werd geopend door Tyson Jost. Een lange pass van achteruit door Ian Cole kwam bij J.T. Compher en die gaf een loepzuivere assist op Jost, die onberispelijk hoog binnenschoot. Tien minuten later was de gelijkmaker een feit. Timo Meier sneed naar binnen, maar zijn schot werd nog gestopt door goalie Philipp Grubauer. In de rebound sloeg Marc-Edouard Vlasic toe.

Goal drie in deze periode was een onetimer haast vanaf de blauwe lijn. Zet je geluid maar aan, de “PING” van het ijzer is duidelijk te horen. J.T. Compher was de man die uithaalde.

Lang kon men echter in Colorado niet genieten van de voorsprong. Een dikke minuut later gaf Erik Karlsson een mooie assist op Brent Burns en die moet je zo’n buitenkansje niet geven. Tien seconden voor het einde van de periode was het weer gelijk.

J.T. Compher maakte na vier minuten in de derde periode de 3-2. Een pass van Wilson word slecht verwerkt met de hand door Erik Karlsson, waarna Derick Brassard hem voor de goal kon geven waar Compher de puck via een deke op zijn backhand legde en zo kon scoren.

Lange tijd leek het er naar uit te zien dat het voldoende was om game zeven af te dwingen. Terwijl iedereen al stond in het Pepsi Center kwam er een fortuinlijke goal voor de Sharks drie minuten voor tijd. Wederom was het Marc-Edouard Vlasic die voor wilde geven, maar via de schaats van Colorado’s Nikita Zadorov ging de puck in de goal.

De dood of de gladiolen

Overtime werd het dus. En na twee minuten stond het Pepsi Center weer op zijn kop. Dit keer dooor Gabriel Landeskog. Een duel tussen de landgenoten Erik Karlsson en Landeskog aan de muur werd gewonnen door Colorado. De puck werd weer voorgegeven en een frommelgoal was een feit. Op naar San Jose voor game 7 in een serie waar je écht op het puntje van je stoel van zit.

Previous Bob Gerretsen spreidt zijn vleugels in Zweden
Next Lukasz Bartak en Geleen per direct uit elkaar; aanvaller 18 maanden geschorst