Blackhawks en Flyers openen seizoen 2019-20 in Praag


Foto: NHL.com

De geruchten gingen al even, maar nu melden meerdere bronnen dat het klopt. De Chicago Blackhawks en Philadelphia Flyers komen naar Europa voor de NHL Global Series! Chicago is de eerste ‘Original Six’-club die naar Europa komt in het kader van de NHL Global Series. De Flyers zullen op papier een thuiswedstrijd spelen.

Vermoedelijk zullen beide ploegen ook weer een Global Challenge spelen. Met Dominik Kahun heeft Chicago een Duitser en is daarmee de meest voor de hand liggende ploeg om naar dat land te reizen.

Het originele plan was dat er ook in Zwitserland zou worden gespeeld. Dit was vermoedelijk met het oog op het feit dat Nashville de oversteek zou maken. Nadat zij werden geselecteerd voor de Winter Classic tegen Dallas Stars, kwamen ze niet meer aanmerking. Of de wedstrijd in Zwitserland dan ook doorgaat is onbekend.

Overigens lijkt Tampa Bay op pole te staan voor een wedstrijd in Zweden.

Tsjechische invloeden

Zowel Chicago als Philly heeft Tsjechische spelers. Eerder genoemde Kahun komt uit voor Duitsland, maar is geboren in Tsjechië. Ook David Kampf is een Tsjech. Voor de Blackhawks is het voor het eerst sinds 2009-10 in Europa spelen. Overigens wonnen ze in dat jaar hun eerste Stanley Cup in 49 jaar tegen de, jawel, Flyers.

Aan de kant van de Flyers zijn er wat grotere namen. Jakub Voracek en Radko Gudas zijn allebei Tsjechen en al langere tijd onderdeel van de Flyers. Ook Mikhal Neuvirth, op dit moment geblesseerd, is een Tsjech.

Eerdere duels in Praag:

Voordat de Global Series bestond, had je NHL Premier. Ook daarin kwamen clubs over naar Europa en werd er ook al in Praag gespeeld. Een overzicht van de wedstrijden:

2008

New York Rangers – Tampa Bay Lightning (2-1)

New York Rangers – Tampa Bay Lightning (2-1)

2010

Boston Bruins – Phoenix Coyotes (2-5)

Boston Bruins – Phoenix Coyotes (3-0)

 

Previous Geleen moet zich revancheren, Nijmegen is hongerig
Next Atlantic Division: Boston blijft winnen