Analyse: NHL Global Series naar Praag, Stockholm, Duitsland en Zwitserland, maar met welke teams?


Zoals Face-Off enkele weken geleden tijdens de NHL Global Series in Göteborg al vernam, keert de NHL komend seizoen voor het derde jaar op rij terug naar Europa. Nog niets is officieel, maar tijdens de persconferentie in Helsinki, voorafgaand aan de eerste wedstrijd tussen Florida Panthers en Winnipeg Jets, maakt Gary Bettman bekend met welke landen hij in gesprek is.

Volgens de grote baas van de NHL, zal de NHL Global Series er in 2019 ongeveer hetzelfde uit zien als dit seizoen. Er zullen weer twee oefenwedstrijden zijn, wederom in Zwitserland en Duitsland. Daarna zullen twee clubs de openingswedstrijd van het seizoen tegen elkaar spelen in Praag. Tot slot zullen twee andere clubs een uit- en thuiswedstrijd tegen elkaar spelen in Stockholm in november. Voor het derde jaar op rij reist de NHL dus af naar Zweden. Vermoedelijk worden de wedstrijden weer gespeeld in de Ericsson Globe, waar in 2017 de Colorado Avalanche en Ottawa Senators tegenover elkaar stonden.

Face-Off heeft naar aanleiding van deze ‘regels’ een aantal scenario’s klaar staan. Deze scenario’s zijn puur gebaseerd op theorieën en niet per se op feiten. Neem ze dus met een korreltje zout en zie ze vooral als ‘educated guess.’

Klik door naar de volgende pagina’s om te zien wie er volgens ons grote kans maken om aan de NHL Global Series mee te doen.

LUISTER HIER DE PODCAST AFLEVERING OVER DE NHL IN GÖTEBORG:

Altijd direct de nieuwe aflevering op je telefoon? Abonneer je dan op onze podcast via iTunesSpotifyBreakerStitcherAnchor en alle andere platforms. 

Previous Interview met Dmitry Chernyshenko (KHL) en René Fasel (IIHF)
Next Tedenby (HV71) en Palushaj (Brynäs) nemen hun teams bij de hand