Tampa op pole voor Global Series Zweden, LA en Nashville mogen buitenspelen


Tijdens het All-Star weekend was er weer een persmomentje voor de NHL om de toekomst te bespreken. Face-Off zette de meest interessante onthullingen op een rij.

Volg de puck!

Het grootste nieuws dat werd gebracht is dat vanaf volgend seizoen er definitief trackers worden geplaatst in shirts en pucks. Dat moet extra data opleveren voor de fans, teams en spelers. We schreven eerder al over het streven van de NHL naar technologische vernieuwingen en een Nederlands bedrijf dat daar een rol in speelt.

LA en Nashville mogen buitenspelen

De Dallas Stars zijn komend seizoen de gastheer bij de Winter Classic voor Nashville Predators, die hun eerste outdoor game gaan spelen. Colorado Avalanche ontvangt LA Kings. Eerder werd al bekend dat de Winnipeg Jets en Calgary Flames elkaar ontmoeten in de Heritage Classic in Mosaic Stadium.

Tampa waarschijnlijk naar Zweden, ook Penguins in beeld

Zo werd er gesproken over de Global Series van 2019-20. Al bekend was dat er wedstrijden gespeeld gaan worden in Zweden, Praag, Duitsland en Zwitserland. Inmiddels weten we dat het om twee wedstrijden in Stockholm en Praag gaat en een pre-season wedstrijd in nader te bepalen locaties in Duitsland en Zwitserland. Face-Off maakte eerder al een lijstje met teams die op de shortlist zouden moeten staan voor een Global Series wedstrijd.

Het leek er eigenlijk op dat LA, gezien de relatie met een Berlijnse club, naar Duitsland zou komen. Nashville zou een logische optie zijn voor Zwitserland. Maar gezien het feit dat beide clubs al een outdoor game spelen, lijkt dat nu wat minder voor de hand te liggen. The Athletic (€) tekende in november al op dat Tampa waarschijnlijk naar Zweden gaat. Niet alle clubs staan te springen om een wedstrijd in Europa. Het reisschema is niet ideaal en heeft grote invloed op de rest van je wedstrijden. De organisatie van de Lightning ziet het echter wel zitten.

Een vaste volger van de Pittsburgh Penguins vroeg of de Penguins misschien een optie zijn. Bill Daly, rechterhand van commissioner Gary Bettman, liet weten dat de Penguins zeker in beeld zijn.  “We hebben wel iets speciaals in gedachten voor de Penguins. Maar daarvoor moeten we alles even op een rijtje krijgen. Je wil ze niet gebruiken voor iets wat je niet ziet zitten.” Of het gaat om wedstrijden in Europa (Global Series) of in China, is niet bekend.

World Cup? Olympische Spelen?

Geen World Cup of Hockey in 2020, dat was al duidelijk. Er wordt nu wel gesproken over een internationaal evenement in februari 2021. De All-Star game is nog niet vergeven voor dat jaar. Vervolgens zouden de spelers graag naar de Olympische Spelen gaan in Peking in 2022 en moet de World Cup terugkomen in 2024. Bettman heeft al aangegeven niet uit te zijn op een oorlog en een lock-out lijkt ver weg. Maar er moeten nog wel wat zaken worden opgelost.

 

Previous Skills en fun vormen de hoofdmoot in de NHL All Stars Competition 2019
Next Vrije val Colorado Avalanche houdt aan in Central Division