Vrije val Colorado Avalanche houdt aan in Central Division


Face-Off IJshockey NHL

In deze korte week (zaterdag tot en met woensdag) in verband met het  All-Star weekend, waren er toch nog teams die drie wedstrijden mochten spelen en teams die maar één keer aantraden in de Central Division. De uitslagen en bijzonderheden leest u hier bijeengebracht door Rik Bruijnius.

Coach Peter Laviolette is de tweede Amerikaanse coach met 600 overwinningen.  Colorada Avalanche blijft in een vrije val en een sterke week  van de Minnesota Wild


Nadat Columbus Blue Jackets headcoach John Tortorella 10 januari jl. als eerste Amerikaanse headcoach de grens van 600 overwinningen behaalde was het onlangs op 21 januari de beurt aan Nashville Predators headcoch Peter Laviolette om deze mijlpaal te bereiken. Hij is hier mee de twintigste die deze mijlpaal behaald.

Ondanks dat het bij de Chicago Blackhawks niet goed draait springt Patrick Kane er toch wel uit. Hij blijft punten scoren na 50 wedstrijden staat hij op 71 punten 29 G en 42 A. In zes van de laatste acht wedstrijden was hij goed voor twee of meer punten.

Ryan Johanson de belangrijke aanvaller van Nashville Predators was voor twee wedstrijden geschorst. Hij kreeg deze schorsing voor een high stick tegen Mark Scheifele in de wedstrijd tegen Winnipeg Jets op donderdag 17 januari.

Power Ranking Central Divisie

1 (1). Winnipeg Jets (64 punten, 31-15-2, L10: 7-3-0 L1)

Zaterdag 19-01 Winnipeg Jets @ Dallas Stars 2-4

In de all-star week maar één wedstrijd voor Winnipeg. Ondanks de goals van jongelingen Brendan Lemieux en Kyle Connor werd er verloren. Van de 39 schoten wist goalie Connor Hellebuyck er 35 te keren. Hiermee eindigde een win streak van vier wedstrijden.

2 (2). Nashville Predators (64 punten, 30-18-4, L10: 6-3-1 W2)

Zaterdag 19-01 Florida Panthers @ Nashville Predators 4-2

Goals van Nick Bonino en Austin Watson en 28 reddingen van Juuse Saros brachten geen overwinning. Nashville aanvaller Ryan Johanson werd node gemist. Hij zat zijn eerste van twee wedstrijden schorsing uit.

Maandag 21-01 Nashville Predators @ Colorado Avalanche 4-1

Nick Bonino scoorde voor de tweede wedstrijd op rij. Pekka Rinne was goed voor 35 reddingen op 36 schoten en zo was zijn aandeel groot in de overwinning. Deze overwinning was de 600e van headcoach Peter Laviolette.

Woensdag 23-01 Nashville Predators @ Vegas Golden Knights 2-1

Ook nog even een derde wedstrijd in dit korte weekje. Juuse Saros maakte nog niet zoveel reddingen in zijn carrière als in deze wedstrijd. Hij kreeg 48 schoten op zich afgevuurd en wist er 47 te pakken. De van een schorsing teruggekeerde Ryan Johanson en Nick Bonino scoorden om de overwinning veilig te stellen.

3 (4). St.Louis Blues (49 punten, 22-22-5, L10 6-3-1 W1)

Zaterdag 19-1 Ottawa Senators @ St.Louis Blues 2-3

De wedstrijd dat de 13 wedstrijd point streak van David Perron door een blessure eindigde. Ryan O’Reilly was goed voor twee assists om zo zijn team naar de overwinning te gidsen.

Maandag 21-01 St.Louis Blues @ LA Kings 3-4

St.Louis wist een 2-0 voorsprong te pakken, maar liet hierna LA drie keer achter elkaar scoren. Ryan O’Reilly wist nog weer gelijk te maken. Maar het was LA wat de wedstrijd halverwege de derde periode wist te beslissen.

Woensdag 23-1 St.Louis @ Anaheim Ducks 5-1

Na de openingsgoal van Daniel Sprong voor Anaheim was het toch echt St.Louis die de wedstrijd dicteerde. Ze lieten over de hele wedstrijd maar dertien schoten op doel toe. Voeg hier de vijf goals aan toe die ze zelf maakte en je hebt een ruime overwinning. Zach Sanford was goed voor een goal en een assist.

4 (3).  Minnesota Wild (55 punten, 26-21-3, L10: 6-4-0 W3)

19-01 Columbus Blue Jackets @ Minnesota Wild 1-2

Goals van Jonathan Greenway en Zach Parise waren voldoende om de ene goal van Columbus te weerstaan voor de overwinning. De onlangs van Anaheim Ducks overgekomen Pontus Aberg was met een assist goed voor zijn eerste Minnesota punt.

21-01 Minnesota Wild @ Vegas Golden Knights 4-2

Goalie Devan Dubnyk maakte 30 reddingen en hierdoor kon Charlie Coyle vijf minuten voor het einde van de wedstrijd de winnende goal maken. Mikko Koivu maakte zijn 200e goal in zijn carrière.

23-01 Minnesota Wild @ Colorado Avalanche 5-2

Voordat de derde overwinning op rij een feit was scoorde Erik Staal twee goals en was hij nog eens goed voor een assist. Devan Dubnyk had aan twintig reddingen voldoende voor de overwinning. Alvorens hij af reist naar de all-star game.

5 (5). Dallas Stars (52 punten, 24-21-4 , L10: 4-5-1 W1)

Zaterdag 19-01 Winnipeg Jets @ Dallas Stars 2-4

Winst tegen Winnipeg Jets. Deze was nodig voor Dallas na vier verloren wedstrijden op rij. Mede dankzij de 27 reddingen van Ben Bishop en dat Tyler Seguin en Brett Ritchie ieder een goal en assist scoorde kwam deze overwinning tot stand. Net als tegenstander Winnipeg was dit de enigste wedstrijd deze week

6 (6). Chicago Blackhawks (45 punten, 18-24-9, L10: 3-4-3 W2)

Zondag 20-01 Washington Capitals @ Chicago Blackhawks 5-8

Acht goals tegen de Stanley Cup winnaars Washington. Het was een echte heen en weer wedstrijd die voor het publiek zeer vermakelijk was. Jonathan Toews was goed voor drie goals en twee assists en Patrick Kane was goed voor twee goals en drie assists.

Dinsdag 22-1 New York Islanders @ Chicago Blackhawks 2-3 (SO)

Een shootout overwinning viel chicago ten deel. Het was Jonathan Toews die een powerplay goal scoorde aan het eind van de tweede periode om de stand gelijk te trekken. Dezelfde Jonathan Toews en Patrick Kane wisten in de shootout te scoren en zo de tweede overwinning van de week binnen te halen.

7 (7). Colorado Avalanche (52 punten, 22-20-8, L10: 3-7-0 L2)

zaterdag 19-01 LA Kings @ Colorado Avalanche 1-7

Eindelijk weer eens een overwinning waarover gesproken kan worden. Kleine smet op de wedstrijd was dat na twee goals gescoord te hebben Mikko Rantanen in de tweede periode het ijs met een blessure verliet. Hij werd uit voorzorg aan de kant gehouden, zodat hij misschien de volgende wedstrijd weer mee kan doen. Tyson Barrie, Gabriel Landeskog en Carl Soderberg waren ieder goed voor een goal en een assist.

maandag 21-01 Nashville Predators @ Colorado Avalanche 4-1

Mikko Rantanen was fit genoeg om mee te doen in deze wedstrijd. Het mocht niet baten het was namelijk alleen Alexander Kerfoot die het net wist te vinden. Dit afgezet tegen de vier goals die Nashville produceerde betekent een verlies en geen goed gevolg van de goede wedstrijd eerder deze week.

woensdag 23-01 Minnesota Wild @ Colorado Avalanche 5-2

Door toedoen van Carl Soderberg en Tyson Barrie wist Colorado twee keer op voorsprong te komen. Helaas voor Colorado mocht dit niet tot een overwinning leiden. Na de tweede goal moesten ze er vier op rij van Minnesota toe staan. Waar gaat deze vrije val van Colorado eindigen?

Three stars of the week

World Cup Hockey Denmark

1. Patrick Kane 

In zes van zijn laatste acht wedstrijden twee of meer punten

2. Erik Staal

In de laatste zes wedstrijden vier goals en vijf assists

3. Nick Bonino

drie wedstrijden deze week en in alle drie een goal

 

Previous Tampa op pole voor Global Series Zweden, LA en Nashville mogen buitenspelen
Next Strijd om de onderste play-off plekken zeer spannend