Strijd om de onderste play-off plekken zeer spannend


Face-Off IJshockey DEL

Speelronde 42 met nog tien speelrondes te gaan wordt het vooral een spannende strijd onderin om de plekken zeven t/m tien voor de ploegen die eerst pre play-off gaan spelen om zo tot acht teams te komen die voor het algehele kampioenschap gaan. Nürnberg is aan een goede opmars bezig vijf van de laatste zes gewonnen, waaronder de laatste twee, afgelopen donderdag op bezoek bij Düsseldorf en twee dagen later thuis van Berlijn terwijl Krefeld inmiddels vijf wedstrijden op rij verliest. Cor Machielsen keek weer mee en brengt jullie up to date.

Düsseldorfer EG – THOMAS SABO Ice Tigers 1-3

Dit was een inhaalwedstrijd op donderdagavond. Pas na de eerste periode werd de score geopend door de mannen uit Nürnberg Leonhard Pföderl scoorde de 0-1 in de 28e minuut.  Hij deed hetzelfde in de 43e minuut. Na 53 minuten werd het extra spannend toen Ken-Andre Olimb de aansluitingstreffer maakte, maar het slotakkoord was voor William Acton die zo de drie belangrijke punten in de strijd om een plek in de pre play-offs zeker stelde.

Kölner Haie – Pinguins Bremerhaven 5-4 OT

In de strijd om plek vier pakte Köln twee belangrijke punten. Peter Draisatl werd op non actief gesteld door de Kölner Haie, zijn plek werd ingenomen door de Canadees Dan Lacroix, en na de eerste periode zullen de fans gedacht hebben what the fuck, de stand was namelijk al 0-3 door goals van Fyodor Kolupaylo, Miha Verlic en Rylan Schwartz. Na de tweede periode zullen ze gedacht hebben, wauw wat een trainer want na veertig minuten stond het ineens 4-3 voor de Haie. Lucas Dumont met de 1-3 en de 4-3, Morgan Ellis en Ryan Jones zorgde voor de voorsprong. In de laatste periode konden de mannen uit Bremerhaven de gelijkmaker produceren zodat de overtime de beslissing moest brengen. Door een powerplay situatie was het Jason Akeson die het extra puntje voor de nieuwe coach binnen tikte.

Schwenninger Wild Wings – Krefeld Pinguine 2-1

Krefeld verliest weer en is inmiddels niet meer bij de eerste tien plaatsen te vinden die play-offs gaan spelen. Er zijn nog tien wedstrijden te spelen maar dan zullen ze toch moeten gaan winnen. Ook tegen het laaggeplaatste Schwenninger Wild Wings hadden ze het overwicht qua shots on goal met dertig tegen zeventien, maar je moet wel de keeper passeren. Dat lukte dan in de zeventiende minuut wel door de Wild Wings via Rihard Bukarts. Al snel scoorde Krefeld de gelijkmaker in de eenentwintigste minuut door Martin Lefebvre. Daarna liepen de Krefelder zich stuk op Schwenninger goalie Dustin Strahlmeier en pakte de Wild Wings de volle drie punten met een short handed goal 34 seconden voor het einde gescoord door Andre Hult.

Grizzlys Wolfsburg – Düsseldorfer EG 2-3 SO

Ook tegen de Grizzlys had de DEG het lastig want na drie minuten lag de 1-0 al in het net door Arwin Wurm. Na 27 minuten scoorde Christian Kretschmann scoorde de gelijkmaker. Vijf minuten later pakte Düsseldorf weer de voorsprong doordat Marco Nowak via een powerplay scoorde. Nog voor het einde van de tweede periode stond de 2-2 op het bord ook via een powerplay goal door Sebastian Furchner. In de derde periode en de overtime werd er niet gescoord en moesten de shootouts de beslissing brengen. John Henrion scoorde met de tiende shootout en nadat Marius Mochel de zijne miste ging het extra puntje mee terug naar Düsseldorf.

Augsburger Panther – ERC Ingolstadt 4-2

Al snel namen de Panther een 2-0 voorsprong door te scoren in de derde en zeventiende minuut via Jaroslav Hafenrichter en Sahir Gill. Ingolstadt kwam sterk terug in de tweede periode doordat David Elsner en Ville Koistinen de 2-2 scoorde, maar na de 2-2 viel binnen een minuut de 3-2 door wederom Gill. Drie minuten voor tijd werd de zege veilig gesteld door Matt White die de 4-2 binnen schoot.

Straubing Tigers – Adler Mannheim 4-3 SO

Ondanks de snelle voorsprong voor Mannheim na drie minuten kon die niet worden uitgebouwd omdat de Tigers vijf minuten later al de gelijkmaker scoorde via een short handed goal. Marcel Brandt zorgde zelfs voor de Straubing voorsprong na een powerplay goal. Toen na negen seconden in de derde periode Sven Ziegler de stand op 3-1 bracht hadden de Adler het even moeilijk. Binnen vier minuten scoorde Brendan Mikkelson echter de aansluitingstreffer. Chad Kolarik zorgde in de 58e minuut voor de gelijkmaker zodat beide teams in ieder geval een punt haalde. Het extra punt was voor de thuisclub doordat Stefan Loibl in de shootouts als enige scoorde.

EHC Red Bull München – Iserlohn Roosters 5-1

De Red Bulls hadden een redelijk makkelijke wedstrijd tegen de Roosters. De eerste en tweede periode eindigde op 2-0 zodat na veertig minuten het 4-0 stond door goals van Trevor Parkes, Yannic Seidenberg en twee van Matt Stajan. Maximilian Daubner zorgde voor de 5-0 en Kevin Schmidt zorgde ervoor dat Red Bull geen shutout behaalde.

THOMAS SABO Ice Tigers – Eisbären Berlin 6-4

Na veertig minuten was de stand 2-4, en van de zes goals waren er vier powerplay goals. In de laatste periode wisten de Ice Tigers de score om te gooien door een powerplay goal van Shawn Lalonde en een hattrick van Patrick Reimer die scoorde in minuut 47, 48 en en een short handed goal in de 57e minuut.

Previous Vrije val Colorado Avalanche houdt aan in Central Division
Next Harde maatregelen bij de Edmonton Oilers