Harde maatregelen bij de Edmonton Oilers


Face-Off IJshockey NHL

Het is weer zondag dus komt er de Pacific Divison update van Cor Machielsen zodat je weer op de hoogte wordt gebracht van het reilen en zeilen in de NHL.

Is het ontslag van Peter Chiarelli op tijd om het seizoen nog te redden voor de Edmonton Oilers?

Foto: Shaughn Butts, Edmonton Journal

Het ontslag van Peter Chiarelli afgelopen week was wel het meest opzienbarende nieuws van deze week in de Pacific Division. Het was een korte week in verband met de All Stars game.

Power Ranking Pacific Divisie

foto: NHL

1 (1). Calgary Flames (71 punten, 33-13-5, L10: 8-1-1, W3)

Maar één wedstrijd voor de Flames in de All Stars week. Ze kregen de Hurricanes op bezoek en moesten naar overtime om de punten binnen te halen. Mikael Backlund zorgde voor de winnende vijftien seconden na puckdrop.

2 (2). San Jose Sharks (65 punten, 29-16-7, L10: 7-3-0, W1)

Twee wedstrijden voor de Sharks in deze korte week. Uit bij de Panthers in Florida werd er met 6-2 verloren maar de Panthers scoorde vier goals in de laatste periode waaronder drie powerplay goals. De dag erna kwam de kampioen op visite en dat werd een zeer boeiende wedstrijd. Dertien goals, en de wedstrijd die beslist werd in overtime.

3 (3). Vegas Golden Knights (61 punten, 27-13-7, L10: 8-1-1, W6)

Twee wedstrijden voor Vegas, thuis tegen de Wild werd er met 4-2 verloren en eveneens thuis werd er met 2-1 verloren van de Predators. Max Pacioretty scoorde twee keer, in beide wedstrijden een keer.

4 (4). Vancouver Canucks (52 punten, 29-19-4, L10: 4-4-2, L1)

Maar één wedstrijdje voor de Canucks, de Hurricanes kamen op bezoek. Er werd met 5-2 verloren. Voor de Canucks scoorde Josh Leivo en Sven Baertschi.

5 (5). Edmonton Oilers (49 punten, 23-24-3, L10: 4-6-0, L3)

Twee wedstrijden in deze All Star week. Beide keren werd er verloren. Tegen de Hurricanes (7-4) scoorde Leon Draisatl twee keer en gaf een assist en maakte zo zijn honderdste goal. In de wedstrijd tegen de Detroit Red Wings (3-2 verlies) werd Peter Chiarelli ontslagen na de tweede periode. Wederom was Draisatl daar goed voor een goal en een assist. Maar nul punten en de emmer was vol voor het management. Het wordt weer een hete zomer in Edmonton.

6 (6). Anaheim Ducks (51 punten, 21-21-9, L10: 2-6-2, L2)

Ook twee wedstrijden in deze korte week voor de Ducks betekende ook twee nederlagen. Op bezoek bij de Islanders werd er met 0-3 verloren. Daarna kregen ze thuis de Blues op visite. Anaheim had in zestig minuten maar dertien shots on goal. Een daarvan was van Daniel Sprong en die ging er nog in ook. Echter werd het wel 1-5 net zoals in Edmonton is er ook in Anaheim een hoop werk aan de winkel.

7 (7). Arizona Coyotes (50 punten, 23-23-4, L10: 6-2-2, L1)

De Coyotes hadden drie wedstrijden. De eerste was op bezoek in Toronto bij de Maple Leafs. Die werden met 4-2 verslagen.


Ook uit bij de Senators werd er gewonnen, en wel met 3-2. Vinnie Hinostroza scoorde twee keer voor Arizona. In Montreal werd helaas verloren, met 1-2. Conor Garland scoorde de enige goal voor de Coyotes.

8 (8). L.A. Kings (44 punten, 20-26-4, L10: 4-5-1, W1)

De Kings hadden maar één wedstrijd in de korte week, de Blues kwamen op bezoek en verloren met 4-3 van L.A. Goalie Jonathan Quick pakte zijn 302e overwinning en staat daarmee op de vierde plaats all time list van de in Amerika geboren goalies.

Three stars of the week

foto: NHL

1. Leon Draisatl, Edmonton Oilers

In twee wedstrijden drie goals en twee assists met een team dat niet in vorm is

2. Joe Pavelski, San Jose Sharks

Een goal en vier assists in twee wedstrijden

3. Vinnie Hinostroza, Arizona Coyotes

Hij had er wel drie wedstrijden voor nodig maar goed voor drie goals en een assist

 

Previous Strijd om de onderste play-off plekken zeer spannend
Next Den Haag schiet uit slof, Zoetermeer doet uitstekende zaken