Den Haag schiet uit slof, Zoetermeer doet uitstekende zaken


Face-Off IJshockey BeNe League

Vier duels gisteren in de BeNe League. Den Haag won met dubbele cijfers in Amsterdam en Geleen won na een moeizaam begin bij Leuven. Zoetermeer deed goede zaken in Mechelen en Antwerpen won het rode lantaarn onderonsje met Trappers.

AMSTERDAM TIGERS – CAIROX HIJS HOKIJ 1-10

Na de afgelasting tegen Nijmegen, mocht de ploeg van Eimers het laatste duel voor de bekerfinale afreizen naar Amsterdam Tigers. De thuisploeg werd in de eerste tien minuten te kijk gezet door de regerend kampioen. Niet minder dan 0-6 stond er toen al op het scorebord. Joey Oosterveld, Donny van Musscher, Jurryt Smid, Oliver Pataky, Reinier Staats en Raymond van der Schuit hadden het rubber tegen de touwen gelegd. Na zes minuten, bij een 0-4 stand, werd Jorrit Vos eraf gehaald en mocht Jaimy Missler het proberen.

HIJS Hokij Den Haag
Foto: Robert Bos

Amsterdam was niet bij machte om Den Haag af te stoppen. Oosterveld en Van der Schuit noteerden hun tweede treffer van de avond, voordat John Versteeg de Amsterdammers van de nul afhaalde. Via Levi Boer en Mike Verschuren werd uiteindelijk de 1-10 eindstand op het bord gezet, waarmee Den Haag zich nu vol kan voorbereiden op de bekerfinale van volgende week zondag tegen Nijmegen.

CHIEFS LEUVEN – MICROZ EATERS GELEEN 3-6

Tom Marx zei het in Amsterdam al: “Chiefs Leuven heeft een geslepen ploeg en dat wordt best een zware wedstrijd”. Geleen werd op zijn wenken bediend met deze uitspraak, want Leuven legde de Limburgers het vuur aan de schenen. De thuisploeg speelde weer fel en brutaal en nam verdiend op de powerplay de leiding via Alec James. Eaters herstelde zich in het middenstuk en greep daar de wedstrijd iets meer naar zich toe. Lars van Sloun en Jord Smit zetten de bezoekers voor het eerst op voorsprong. Adam Logozzo herstelde het evenwicht weer met een man meer op het hijs, maar opnieuw Smit zorgde toch voor een Limburgse voorsprong bij de tweede dweil.

Chiefs Leuven
Foto: Robert Bos

Leuven zetten aan in het slotstuk, maar kreeg de deksel op de neus tijdens een powerplay van Geleen. Nick Verschuren bracht voor het eerst een marge van twee op het bord. Mordy Munichman klopte goalie Malinowski voor een vijfde maal, met nog tien minuten op de klok. Leuven gaf niet op, maar de 3-5 van Logozzo viel te laat om Geleen nog te laten wankelen. Lukasz Bartak bracht negen tellen voor het einde de 3-6 eindstand op het bord.

MECHELEN GOLDEN SHARKS – ZOETERMEER PANTERS 2-6

Een ‘zes-punten duel’ in Mechelen gisteravond tussen Golden Sharks en Zoetermeer Panters. Met nederlagen van Amsterdam en Leuven kon Panters zelf afrekenen met Mechelen en goede zaken doen. Mechelen was niet van plan om mee te werken aan een Zoetermeers feestje en pakte via Aivaras Bendzius een 1-0 voorsprong. Net als in het duel tegen Luik op vrijdag, hadden de bezoekers moeite om de kansen af te maken.

Turpijn Zoetermeer Panters
Foto: Kurt Tops

Die status quo duurde tot halverwege de wedstrijd, toen Zoetermeer binnen 30 tellen twee maal toesloeg. Dusan Kmec bracht de ploegen op gelijke hoogte, waarna Valentijn Scheffe Panters op voorsprong bracht. De beslissing viel in het slotstuk, waar de bezoekers vier maal raak vuurden in de eerste tien minuten. Chris Toonen, Joy Turpijn, Dusan Kmec en Teris Wright zorgden voor flink wat lucht door de stand naar 1-6 te tillen. Mechelen lag op de rug en Zoetermeer zat in een zetel; negen tellen voor tijd verschalkte Jente Wellens doelman Kevin Riedijk voor een tweede maal. Drie hele belangrijke punten voor Panters in de strijd om plek zeven en acht op de ranking.

ANTWERP PHANTOMS – TRAPPERS TOEKOMSTTEAM 7-3

Eerder dit seizoen zal menig wenkbrauw gefronst hebben toen er een 2-1 uitslag in Tilburg neergezet werd tegen Phantoms. Gisteravond diende Trappers als strohalm voor Antwerp om de kleine kans op de playoffs levend te houden. Vaak krijgt de ploeg van trainer Gert Peeters complimenten over het spel, maar dat levert geen punten op. De thuisploeg startte in ieder geval prima; Ben van den Bogaert schoot twee maal met scherp en zette zo zijn ploeg op een 2-0 voorsprong.

Antwerp Phantoms
Foto: Robert Bos

Guy Kunst sloeg vroeg in het middenstuk toe namens Trappers en zo was er weer een wedstrijd. Phantoms liet zich dit keer niet in de luren leggen door de Brabanders en via Kyle Heffernan en ex-Trapper Elia Urlings liet het weg naar 4-1. Tilburg gaf zich niet zomaar gewonnen en sloeg in de slotfase van de tweede doorgang twee keer keihard terug. Michal Stoklosa en bronzen medaille winnaar Tijn Jacobs brachten de marge weer op één. Antwerp was gewaarschuwd voor de slotperiode, maar maakte vroeg aan alle onzekerheid een einde. Van den Bogaert tekende voor zijn hattrick en Kevin de Winter sleepte de 6-3 binnen. Tien minuten voor tijd moest Tilburg een zevende treffer incasseren, toen Heffernan voor zijn tweede goal de boekein in kon. Een derde comeback was te veel gevraagd voor Trappers, waardoor Antwerp de tweede zege van het seizoen kon noteren.

Previous Harde maatregelen bij de Edmonton Oilers
Next Slordig Trappers weet toch te winnen van TecArt Black Dragons