Slordig Trappers weet toch te winnen van TecArt Black Dragons

Tilburg Trappers ontving zondagmiddag TecArt Black Dragons uit Erfurt. Onder het toeziend oog van bijna 2600 toeschouwers won een slordig spelend Tilburg Trappers met 6-3 van de club uit Erfurt. Graeme Mc Taggart was er ook en doet verslag.

Snelle achterstand

Tilburg Trappers begon  scherp aan de wedstrijd. Toch waren het de bezoekers die al na een anderhalve minuut op 0-1 kwamen. De Canadese import Robin Sochan schoot tegen alle verhoudingen in, de puck achter goalie Ruud Leeuwesteijn. Na de snelle goal begon Trappers slordig te spelen. Uiteindelijk lukte het toch na veertien minuten spelen om op gelijke hoogte te komen met de Black Dragons. Giovanni Vogelaar knalde weer als vanouds een kanonskogel tegen de netten aan. De goalie was kansloos omdat hij de puck met die snelheid niet eens zag aankomen. De assists kwamen van Nick De Ruijter en Delaney Hessels. Vervolgens werden de laatste minuten van de eerste periode rustig uitgespeeld. Ondanks dat het aantal kansen in het voordeel van de Tilburgers waren, werd er met een 1-1 tussenstand gepauzeerd.

Wederom achterstand

Ook in de tweede periode kwamen de bezoekers vrij snel op voorsprong. Een fout tijdens het uitverdedigen zorgde voor de 1-2 achterstand. Deze goal werd gescoord door de Slowaakse import Michal Vazan. Er werd onderling tussen de spelers van Tilburg Trappers wat gevloekt en geschreeuwd omdat er heel slordig werd gespeeld. Er werd te ‘moeilijk’ gespeeld. Zo werden er no-look-passes en andere hoogstaande technische passes gegeven die uiteindelijk bij de bezoekers belandden. Mitch Bruijsten zorde, op aangeven van Nardo Nagtzaam en Jonne De Bonthn voor de tweede gelijkmaker van de avond. Op die manier werd eenvoudig spel beloond met een goal. Zo’n vier minuten later kwamen de Tilburgers voor de eerste keer in de wedstrijd op voorsprong. Het was De Bonth die, op assist van Mickey Bastings, de puck achter goalie Martin Otte-Günzler schoot,

Eerste straf

Gek genoeg viel pas na 36 minuten spelen de eerste straf in de wedstrijd. Het gebeurt niet vaak dat op Stappegoor de strafbanken zo lang leeg blijven. De eerste Tilburger was Reno De Hondt die na de buzzer van de tweede periode een straf kreeg voor roughing. Tom Fiedler van de Black Dragons kreeg eveneens twee minuten straf voor roughing, terwijl er niet heel veel aan de hand was.

Slordig Tilburg Trappers wint alsnog van een stug Black Dragons

Gelijkmaker

In de laatste periode van de wedstrijd begonnen beide teams met een mannetje op de strafbank. Ook in de derde periode waren het wederom de bezoekers die de eerste goal van de periode maakten. Maurice Keil schoot de 3-3 gelijkmaker. Deze werd ook vroeg in de periode gescoord. De gelijkmaker ontstond uit een fout. De 22-jarige Keil onderschepte de puck en schoot genadeloos binnen. Even leek het erop dat er  overtime gespeeld moest worden. Tilburg speelde enorm slordig en kon, ondanks heel wat schoten op goal, geen doelpunt forceren.

Verlossend einde

Uiteindelijk moesten de bezoekers zich dan alsnog gewonnen geven. De stugge ploeg was met hun kleine selectie niet meer in staat om weerstand te bieden. De Ruijter scoorde, vier minuten voor tijd, uit een rebound na een schot van Vogelaar in de laatste seconde in de powerplay. Twee minuten voor het einde was het over en uit voor de Black Dragons. Mitch Bruijsten schoot met een loepzuivere knal tijdens een powerplay raak. De coach van Black Dragons vroeg een time-out aan en haalde vervolgens zijn goalie van het ijs. Dit zorgde heel even voor wat druk op Leeuwesteijn, die samen met zijn teamgenoten echter, stand hield. Uiteindelijk was het de teamcaptain Ivy Van Den Heuvel die, na een pass van De Bonth en Bastings, een heerlijke empty-netter binnen schoot. Deze heerlijke laatste treffer van de partij is hieronder te zien.

Op de hoogte blijven van alles omtrent ijshockey in binnen- en buitenland? Abonneer je op ons kanaal : Face-Off.nl op Youtube