General Manager Peter Chiarelli ontslagen door de Edmonton Oilers


General Manager Peter Chiarelli is ontslagen na de negende nederlaag in elf thuiswedstrijden. De Oilers met het gouden duo Connor McDavid en Leon Draisatl zijn de afgelopen maanden een losgeslagen schip zonder stuurman. Na het ontslag van Todd McLellan kwam Ken Hitchcock op 20 November. In elf jaar tijd is Hitchcock alweer de achtste coach, daarna was er een opleving met 10-3-1, maar na de blessures van Kris Russel en Oscar Klefbom ging het snel bergafwaarts met het team.

Photo: Shaughn Butts, Edmonton Journal

Na de first draft pick in 2015 van McDavid is het even beter gegaan met de Oilers, waarbij ze in het seizoen 2016-2017 zelfs de tweede ronde haalden van de play-offs maar door een scheidsrechterlijke dwaling werden uitgeschakeld door de Anaheim Ducks.

Het gemor vanuit de supporters met betrekking tot Chiarelli begon na de trade van de talentvolle Taylor Hall (MVP van vorig seizoen bij de New Jersey Devils) voor Adam Larsson. Het contract van Milan Lucic die zes miljoen krijgt en de afgelopen vijftig wedstrijden twaalf punten heeft behaald wordt hem ook aangerekend. Net zoals nutteloze acquisities van spelers als Brandon Manning en Ryan Spooner, die werkelijk geen meerwaarde hebben sinds ze zijn neergestreken in Edmonton.

Gisteren werd nog even het contract verlengd van Mikko Koskinnen. Het contract met de Finse goalie werd met drie jaar verlengd voor een bedrag van 4,5 miljoen per jaar. Zijn start was fantastisch met .941 gemiddeld en drie shutouts in zeven wedstrijden, maar daarna ging hij mee in downfall van de Oilers.

Cap space en dure contracten van spelers die geen meerwaarde hebben voor het team is de grootste uitdaging voor de nieuwe general manager. De tijdelijke taken worden de komende tijd waargenomen door Keith Gretzky (inderdaad de broer van) en Bob Nicholson CEO van de Oilers Entertainment Group. Grootste prioriteit is om wingers te vinden die de snelheid en hockey intelligentie van McDavid bij kunnen benen en twee goede ervaren d-men. Rebuild 3.0 inmiddels.

Previous Unis Flyers Heerenveen mag 1 februari weer terug naar Thialf
Next AHOUD Devils genomineerd voor Nijmeegse sportploeg van het jaar