BREAK! Final Four weekend wordt NIET in Nijmegen gespeeld


AHOUD Devils Nijmegen beker
Foto: Paul Nicolaassen

Het Final Four Weekend, gepland voor zaterdag 2 en zondag 3 maart, zal niet in Nijmegen gespeeld worden. Het bestuur van AHOUD Devils Nijmegen heeft dat zojuist laten weten, nadat er eerder deze week langdurig overleg is geweest met onder meer IJshockey Nederland en de gemeente Nijmegen.

WANORDELIJKHEDEN

Iedereen die erbij was heeft het kunnen zien; een kleine groep raddraaiers verstoorde de bekerfinale afgelopen zondag in De Uithof dermate dat niemand het meer had over de spectaculaire bekerzege van AHOUD Devils Nijmegen. Een triest gegeven, want zelfs de meest verbauwereerde Haagse ijshockeyfan feliciteerde de echte AHOUD Devils supporter, ondanks de bittere teleurstelling. Niemand had het over de krankzinnige slotfase, niemand sprak over de winst van de Gelderse ploeg. Een gegeven dat sneu is voor de spelers en de technische staf.

AHOUD Devils Nijmegen beker
Foto: Paul Nicolaassen

Waar de fouten zijn gemaakt, daar kan inhoudelijk door buitenstaanders alleen maar naar gegist worden. Maar dát het op een gruwelijke manier fout ging afgelopen zondag behoeft geen nadere uitleg. Het is eeuwig zonde dat de media dit grootschalige wangedrag van een zooi buitenstaanders -overigens terecht- opgepikt heeft en breed uitgemeten heeft. Daarmee sneeuwde een prachtige bekerfinale compleet onder. De situatie was er ook naar; ongekend, ongehoord en zelden vertoond. Dat levert aandacht op. Niet de aandacht die alle ijshockeyfans wensen, zeker niet tijdens een finale dat doorgaans een festijn is voor jong en oud, ongeacht welke club je support.

STATEMENT BESTUUR NIJMEGEN

“In overleg met onze hoofdsponsor en andere sponsoren heeft het bestuur echter ook een minder prettig besluit moeten nemen. De voor het eerste weekend van maart geplande Final Four om het Nederlands Kampioenschap wordt qua organisatie teruggegeven aan IJshockey Nederland met het verzoek het elders te organiseren. De uit te voeren werkzaamheden door het gebeuren van de afgelopen week veroorzaakt een dergelijke belasting op het bestuur, dat met de beperkte handen beschikbaar een Final Four op het gewenste kwaliteitsniveau niet realistisch is. Wijken we daarmee voor ‘raddraaiers’? Geenzins, maar we willen ze zeker geen platform bieden. Daarnaast achten wij de inhoudelijke berichtgevingen in de media zo enorm eenzijdig en op vele fronten incorrect, dat een goede organisatie van de Final Four onmogelijk wordt gemaakt.”

“In de komende weken zullen wij nader overleg hebben met diverse instanties hoe de Nijmeegse fans mee kunnen reizen naar de Final Four. Uiteraard zal ook hierbij een verscherpte controle zijn, zowel in verkoop als op diverse andere terreinen. Het aantal kaarten wat men kan aanschaffen zal beperkt zijn, maar we zullen laten zien dat de echte Devils fans graag geziene supporters zijn bij thuis- en uitwedstrijden.” zo laat het bestuur van Devils op de eigen website weten.

Op korte termijn zal IJshockey Nederland de nieuwe locatie bekend maken voor het Final Four Weekend.

Previous Hattrick voor Frölunda Indians
Next Uitstekend spelend Tilburg Trappers wint van Moskitos Essen