Geleen wint de Coupe der Lage Landen


Foto: Rob Creemers

Wedstrijd drie in de finale om de Coupe der Lage Landen werd een prooi voor Geleen. Zij versloegen Leuven met 8-1.

LEES OOK: Tilburg shutout Peiting in game drie en wint met 4-0

Snackpoint Eaters Limburg – Chiefs Leuven 8-1

Waar de vorige twee wedstrijden werden gekenmerkt door een voorsprong pakken en dan weer verspelen gebeurde dat in deze wedstrijd juist niet. Na de eerste twintig minuten stond het 2-0 door goals van Lars van Sloun en Akim Ramoul. In de tweede periode kwam daar nog een goal bij via Nick Verschuren. Tot aan de veertigste speelminuut deden bij beide teams de penalty kill in combinatie met de goalies hun werk prima. Het lukte beide teams niet te scoren met een man meer op het ijs. Ook dat veranderde in de derde periode. Lars van Sloun en Nick Verschuren scoorde ieder hun tweede goal van de avond. Toen waren er pas 46 minuten gespeeld. Tien minuten voor tijd maakte Lars van Sloun met een shorthanded goal zijn hattrick compleet.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Rob Creemers

Een minuut later werd het zelfs 7-0 door Jelle Noblesse. Grayson Valente scoorde met een 5-on-3 powerplay de eretreffer voor Leuven. Het slotakkoord was echter voor Harley Verkroost die de eindstand bepaalde op 8-1 waardoor Geleen winnaar werd.

Snackpoint Eaters Limburg volgde daarmee Chiefs Leuven op als winnaar van de Coupe der Lage Landen.

Foto: Rob Creemers
Previous Tilburg shutout Peiting in game drie en wint met 4-0
Next Sprong assist en goal, Ovechkin NHL-record, Leafs verliezen met 7-2