Tilburg shutout Peiting in game drie en wint met 4-0


Foto: Arie Leeuwesteijn

Game drie in de eerste ronde play-offs van de Oberliga tussen Tilburg Trappers en EC Peiting werd gespeeld op dinsdag 21 maart. Na de 4-1 winst en de 2-4 nederlaag is de stand in de series 1-1. Tilburg won met 4-0 op een bijna uitverkocht Stappegoor met 2390 toeschouwers waaronder drie uit Peiting.

LEES OOK: Colorado shutout Chicago, L.A. scoort acht goals tegen Calgary

Tilburg Trappers – EC Peiting 4-0 (stand in de series 2-1)

De Trappers hadden wat goed te maken na de valse start in de tweede wedstrijd. Ze moesten het wel doen zonder Alexei Loginov want die kreeg door de Deutscher Eishockey Bund even vier wedstrijden schorsing met nog twee voorwaardelijk voor spearing in de wedstrijd van afgelopen zondag. Hoewel Tilburg veelvuldig in de eerste periode in puck bezit was lukte het niet om te scoren. Beide teams kregen ook nog twee keer een powerplay maar beide goalies lieten zien dat ze op de dinsdagavond ook scherp waren.

Goalie Florian Hechenrieder stopte dertien schoten voor Peiting en Cedrick Andree deed dat met zes schoten voor Tilburg in de eerste twintig minuten. In de tweede periode veranderde alles. Ook mede dankzij wat warrige beslissingen van de scheidsrechters werden er veel straffen uitgedeeld. Binnen een tijdsbestek van vijftien seconden verschil konden Ties van Soest en Giovanni Vogelaar naar de ‘Sin Bin’. De penalty kill deed het uitstekend van de Tilburgers in combinatie met de goed keepende Cedric Andree.

Halverwege de wedstrijd kon Manuel Bartsch naar de strafbank. En had eerst de Peiting goalie nog een fantastische redding met de stick was hij kansloos op een schot van dichtbij door Reno de Hondt. Die maakte een assist van Giovanni Vogelaar perfect af.

#77 Reno de Hondt Foto: Arie Leeuwesteijn

Vijf minuten voordat de toeter voor het einde van de tweede periode ging kon Ties van Soest profiteren van een foute line change van de Duitsers. Hij kon samen met Jonne de Bonth alleen op het Duitse doel afgaan en plaatste de puck hard en laag in de verre hoek en liet daarmee Florian Hechenrieder compleet kansloos. De tussenstand na veertig minuten was 2-0 in het voordeel van de Trappers.

Eind goed al goed

Nadat Max Hermens op een backhand assist van Raymond van der Schuit de 3-0 maakte in de tweede minuut van de derde periode leek het gedaan met het zelfvertrouwen van de Duitsers uit Peiting. Maar het werd nog even zweten voor de Tilburg fans nadat wederom een 5-on-3 voor een dikke minuut voor Peiting. Maar net zoals bij de eerste 5-on-3 was het de penalty kill en Cedrick Andree die tezamen de nul hielden. Tien minuten voor tijd bepaalde captain Kilian van Gorp met een tip in de eindstand op 4-0. Tilburg zal vrijdag nog even de lange reis naar Peiting moeten maken en hopelijk kunnen ze het dan afmaken. Want daarna wacht dan waarschijnlijk een nog langere reis. Namelijk 822 kilometer want Rosenheim versloeg Leipzig met 3-0 in de series.

De samenvatting van Sprade TV

Previous Colorado shutout Chicago, L.A. scoort acht goals tegen Calgary
Next Geleen wint de Coupe der Lage Landen