Colorado shutout Chicago, L.A. scoort acht goals tegen Calgary


Dag 154 van de NHL bracht ons vijf wedstrijden waarbij Florida Panthers zich nestelt op een play-off plek via de wild card. Rookie goalie Dylan Ferguson van de Senators stopte in zijn eerste wedstrijd van de NHL 48 schoten en hielp daarmee Ottawa winnen van Pittsburgh Penguins. En Colorado goalie Alexandar Georgiev pakte zijn vijfde shutout van het seizoen.

LEES OOK: Bruins, Rangers en Blues pakken shutouts

Colorado Avalanche – Chicago Blackhawks 5-0

Alexandar Georgiev maakte 27 saves en pakte zijn vijfde shutout van het seizoen voor Colorado Avalanche. Mikko Rantanen was goed voor een goal en een assist.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Detroit Red Wings – Florida Panthers 2-5

Aleksandar Barkov zette een franchise record neer qua punten voor de Panthers. Hij bereikt de 614 punten met 238 goals en 376 assists. Hij passeerde ex ploeggenoot Jonathan Huberdeau met een punt.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Edmonton Oilers – San Jose Sharks 5-4 OT

Maar liefst 51 schoten loste de Oilers op het doel van Shark goalie James Reimer. Pas vijftien seconden voor het einde van de overtime wist Darnell Nurse op een breakaway de game winning goal te scoren. Drie goals van de Sharks werden teruggedraaid door een coach challenge van Edmonton Oilers coach Jay Woodcroft.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Los Angeles Kings – Calgary Flames 8-2

Met nog elf wedstrijden te gaan lijkt het steeds moeilijker te worden voor Calgary Flames om de play-offs te gaan halen. Calgary kwam maar tot achttien schoten op het doel van de L.A. Kings. Adrian Kempe en Carl Grundstrom scoorde ieder twee goals voor de Kings.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Pittsburgh Penguins – Ottawa Senators 1-2

Drake Batherson scoorde de game winning goal twee minuten voor tijd voor Ottawa Senators.

 

Previous Bruins, Rangers en Blues pakken shutouts
Next Tilburg shutout Peiting in game drie en wint met 4-0