Sprong assist en goal, Ovechkin NHL-record, Leafs verliezen met 7-2

Dag 155 van de NHL bracht ons dertien wedstrijden waarbij Daniel Sprong assist nummer twintig gaf en goal nummer zeventien maakte. Alexander Ovechkin een NHL-record van Wayne Gretzky verbeterde en general manager Lou Lamoriello van de Islanders won wedstrijd 1400 nadat ze Toronto versloegen.

Anaheim Ducks – Calgary Flames 1-5

Tyler Toffoli kwam tot drie assists voor de Flames in de winst tegen de Ducks.

Boston Bruins – Ottawa Senators 2-1

Zou Boston het NHL record meeste overwinningen gaan behalen? Dan moeten ze er nog acht winnen. Bruins goalie Linus Ullmark maakte 40 saves.

Buffalo Sabres – Nashville Predators 3-7

Voor de Predators pakte Luke Evangelista vier punten met twee goals en twee assists.

Dallas Stars – Seattle Kraken 4-5 OT

Met nog geen tien minuten ijstijd kwam Daniel Sprong tot een goal en een assist. Hij was een plus drie had drie schoten op doel en een giveaway. In de slotseconden scoorde Dallas de gelijksmaker via Jamie Benn. Maar in overtime won Adam Larsson de wedstrijd voor Seattle.

Montreal Canadiens – Tampa Bay Lightning 3-2

Kirby Dach kwam terug in de lineup na een blessure en scoorde meteen de openingsgoal voor de Canadiens.

New York Islanders – Toronto Maple Leafs 7-2

Twee goals voor Cal Clutterbuck en een highlight reel save voor Islanders goalie Ilya Sorokin. Met deze winst staan de Islanders wat steviger op de eerste wild card plek in de East.

New York Rangers – Carolina Hurricanes 2-3

Drie unanswered goals voor Carolina waaronder de game winning goal in minuut 58 door Teuvo Teravainen.

New Jersey Devils – Minnesota Wild 1-2 OT

Filip Gustavsson goalie van Minnesota maakte een carriere record aantal reddingen van 47 tegen de Devils. In overtime sloeg Matt Boldy toe met de game winner.

Philadelphia Flyers – Florida Panthers 6-3

De point streak van Florida eindigde op zeven na het verlies tegen Philadelphia. Travis Sanheim scoorde twee goals voor de Flyers.

St. Louis Blues – Detroit Red Wings 2-3 SO

Lucas Raymond was de enige die na vier ronden een shootout wist te scoren nadat de wedstrijd in 2-2 was geeindigd.

Vancouver Canucks – Vegas Golden Knights 3-4

Het lukte Vancouver om iedere keer een aansluitingstreffer te maken maar dichterbij kwam men niet. De game winning goal werd gescoord door Vegas rookie Pavel Dorofeyev.

Washington Capitals – Columbus Blue Jackets 6-7 OT

Dertien seizoen scoorde Alexander Ovechkin veertig goals. Maar het leverde de Capitals geen winst op en blijft derhalve achter in de strijd om de wild cards. Jack Roslovic won de wedstrijd in overtime voor de Blue Jackets.

Winnipeg Jets – Arizona Coyotes 2-1

De point streak van Arizona kwam tot een eind ma het verlies tegen de Jets. Adam Lowry bleek in minuut twaalf al de game winning goal te hebben gescoord.