Liège trekt stand gelijk tegen Heerenveen, Geleen en Leuven op naar do or die finale


Bene League

Zowel voor de BeNe League finale als voor de Coupe der Lage Landen finale werd de tweede wedstrijd gespeeld. Bulldogs de Liège won in Thialf van Heerenveen en Geleen versloeg in de Belgische universiteitsstad de gelijknamige club Leuven. Voor Flyers en Bulldogs is het nu nog een best of three en de Eaters en de Chiefs gaan het nog in een duel beslissen.

LEES OOK: Valse start breekt Tilburg op tegen Peiting

Unis Flyers Heerenveen – Bulldogs de Liege IHC 1-3 (stand in de series 1-1)

In de eerste periode was het een gelijk opgaande strijd met beide teams die een keer op de powerplay konden. Beide teams hielden stand met de penalty kill en hun goalies. Martijn Oosterwijk voor Heerenveen en Troy Passingham voor Liège. Na veertien minuten wisten de Bulldogs te scoren. Een schot van Frank Neven vanaf de blauwe lijn werd vlak voor het doel van richting veranderd door Levi Smeets waardoor de Walen een 1-0 voorsprong pakte. Halverwege de wedstrijd zorgde Roope Nikilla voor een vreugde explosie in een bijna uitverkocht Thialf. Hij won een puck duel aan de boarding bij de strafbanken van twee Bulldogs en kon alleen afstormen op het Luikse doel. Zo’n kans moet je Nikilla niet geven want hij zorgde voor de verdiende 1-1.

In de derde periode maakte de Walen het verschil. Jordan Paulus fakete een schot en bracht daarmee Heerenveen in verwarring en gaf een pass op Milan Jurik vlak bij het doel en die zette daarmee de Belgen op een 2-1 voorsprong. In de laatste twee minuten kwamen er nog wat straffen voor de Flyers en konden de Bulldogs met een 5-on-3 nog de derde goal maken via Jordan Paulus. Op naar Liège woensdag voor game drie.

#14 Jordan Paulus Foto: Kurt Tops

Chiefs Leuven – Snackpoint Eaters Limburg 3-4 SO (stand in de series 1-1)

Waar Leuven de wedstrijd zaterdagavond won in Geleen met penaltyshots deden de Eaters dat op zondagavond op bezoek bij de Chiefs. Na twintig enerverende minuten was de stand al 1-3 in het voordeel van de Eaters. Akim Ramoul, Nick Verschuren en Lars van Sloun scoorden voor Geleen en Grayson Valente deed dat voor de Chiefs. In de tweede periode zorgden twee straffen van Martijn Geerligs en Cody van Lierop voor een 5-on-3 voor de Chiefs. Wederom van het Grayson Valente die scoorde. En met de 5-on-4 deed hij dat ook. Hij scoorde dus een hattrick. Daarna hielden beide goalies in de resterende tijd en de overtime hun goals schoon. De beslissende penalty werd gescoord door Nick Guiney. Op naar de do or die wedstrijd aanstaande dinsdagavond in Glanerbrook.

Previous Valse start breekt Tilburg op tegen Peiting
Next Bruins, Rangers en Blues pakken shutouts