Valse start breekt Tilburg op tegen Peiting


Foto: Holger-weiland.de

Zondagavond 19 maart, tijd voor de tweede play-off wedstrijd van Oberliga voor Tilburg Trappers. Na de keurige 4-1 overwinning op EC Peiting van afgelopen vrijdag staat de ploeg van Doug Mason vandaag weer klaar om de volgende overwinning binnen te slepen, ditmaal in Peiting. Als Trappers vandaag wint betekend het dat ze daarmee op matchpoint staan en de serie dinsdag in Tilburg af kunnen maken.

LEES OOK: Sprong scratch, Seattle verliest van Edmonton, Rangers shutout Penguins

EC PEITING – TILBURG TRAPPERS 4-2 (stand in de series 1-1)

Binnen enkele minuten wist Trappers de eerste grote kans te creëren maar net als afgelopen vrijdag was het goalie Florian Hechenrieder die roet in het eten gooide voor de Tilburgse ploeg. Vervolgens kwam na een verdedigingsfout van Trappers de thuisploeg op een voorsprong door Felix Bassard. Na een korte tijd werd de 2-0 naar binnen geschoten via de stick van Marco Niewollik. Tot overmaat van ramp viel daarna de 3-0 waardoor Mason besloot goalie Cedrick Andree van het ijs te halen om plaats te maken voor collega Ruud Leeuwesteijn.

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: www.holger-wieland.de

Hopen op een comeback

Snel was duidelijk dat het team van Peiting hun huiswerk zeer goed had gedaan op de rustdag. Waar men vrijdag elkaar niet altijd kon vinden en waar af en toe sprake was van miscommunicatie kon niet worden gezegd over de wedstrijd van vandaag. En als Tilburg soms een gaatje leek te vinden in de Duitse defensie bleek goalie Hechenrieder een heuse sta-in-de-weg. Tot 5 minuten voor de tweede pauze, waar Brett Bulmer een mooie assist gaf aan Mikko Virtanen die hem vervolgens keurig naar binnen schoot. Met die 3-1 leek de hoop terug te keren voor de Tilburgers en werd er een vuur aangewakkerd, dat bleek wel uit de meerdere goede doelpogingen die direct daarna volgde.

Deze wedstrijd waren het voornamelijk de goalies die het verschil maakten en essentieel waren op bepaalde momenten. Toch leek ook de lange busreis parten te spelen bij de blauw-gele brigade. Ook ging Peiting logischerwijs minder offensief spelen om zo de risico’s te verminderen. Toch leek er een lichtpuntje te komen aan het einde van de Trappers tunnel. Het was namelijk Diego Hofland die Trappers met de 3-2 terug in de wedstrijd schoot. Peiting scoorde een empty netter in de laatste seconden en bracht zo de eindstand op 4-2.

Door de verliespartij van vandaag is de stand in de serie 1-1. Komende dinsdag zal Trappers thuis spelen en vrijdag moet men opnieuw afreizen naar Peiting.

 

 

 

Previous Sprong scratch, Seattle verliest van Edmonton, Rangers shutout Penguins
Next Liège trekt stand gelijk tegen Heerenveen, Geleen en Leuven op naar do or die finale