Tilburg Trappers deelt eerste klap uit aan Peiting


Foto: Arie Leeuwesteijn

It’s the most wonderful time of the year voor de ijshockey liefhebbers. Want het is tijd voor de play-offs in de Oberliga. Tilburg trapte af tegen Peiting. En dat deden ze uitstekend. De eerste wedstrijd werd gewonnen.

LEES OOK:Sprong scratch, Calgary verslaat Vegas, McDavid 57 goals

Tilburg Trappers – EC Peiting 4-1 (stand in series 1-0)

Vanaf de puck drop ging het meteen los op een positieve manier. Al binnen dertig seconden kreeg Diego Hofland in de neutrale zone een check die hem met een koprol op het ijs liet terugkeren. Maar opstaan en doorgaan want het is play-offs. Tilburg kreeg de beste kansen in de eerste periode. In de tweede minuut leek het al 1-0 te worden maar het was niet duidelijk te zien of de puck over de doellijn was gegaan. Ook nog een schot op de paal in de achtste minuut en in de veertiende minuut sloegen de Trappers dan echt toe. Op de powerplay was het Diego Hofland die een perfecte pass van Max Hermens van dichtbij binnen kon tikken. Aan het eind van de eerste periode kreeg Tilburg weer de kans op de powerplay nadat Felix Brassard voor tripping naar de Sin Bin kon.

De powerplay liep door bij aanvang van de tweede periode. Zeven seconden nadat de powerplay was afgelopen sloeg Raymond van der Schuit toe. Op de rebound na een schot van Danny Stempher scoorde hij de 2-0. Tilburg goalie Cedric Andree kreeg het wel steeds drukker maar hield zijn doel vooralsnog schoon. Halverwege de wedstrijd werd het 3-0. Negen seconden nadat Markus Czogallik voor boarding de strafbank in moest lag de puck weer in het net van Peiting. Goalie Florian Hechenrieder was kansloos op een schot van jubilaris Jordy van Oorschot (509 wedstrijden).

tekst gaat verder onder de foto

#44 Jordy van Oorschot Foto: Arie Leeuwesteijn

Ties van Soest had de wedstrijd definitief kunnen beslissen door met een een op een met de Duitse goalie de 4-0 te maken. Dat gebeurde niet en tien minuten voor tijd sloegen de Duitsers toe. Een battle aan de boarding werd gewonnen door de Canadees van Peiting Felix Brassard en die speelde de puck naar de aanstormende Thomas Heger en die wist dan eindelijk voor Peiting Cedric Andree te passeren. Tilburg coach Doug Mason nam een time-out om even te ressetten

Zou het nog gaan spoken in de laatste tien minuten?

Daar was het antwoord van Max Hermens volmondig nee op. Want een minuut na de Duitse treffer wist Max Hermens met een prachtige schijnbeweging de 4-1 te maken en blies zo het kaarsje uit van de Duitse hoop. Maar het is play-offs. Het is pas 1-0 voor Tilburg en zondag wedstrijd twee bijna 800 kilometer verderop.

En de samenvatting van Sprade.tv

Previous Sprong scratch, Calgary verslaat Vegas, McDavid 57 goals
Next Flyers Owen Tippett scoort hattrick op St. Patrick's Day