Uitstekend spelend Tilburg Trappers wint van Moskitos Essen


Tilburg Trappers speelde woensdagavond tegen Moskitos Essen, nummer vier in de Oberliga Nord. De ploegen troffen elkaar drie keer eerder dit seizoen. Twee keer wisten de Trappers op het nippertje te winnen, afgelopen december was het Essen die er met de winst vandoor ging. Nu moest Trappers het doen zonder Jonne de Bonth. De Brabanders wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 6-4. Cindy Scheffers praat jullie bij over de wedstrijd tussen de twee aan elkaar gewaagde ploegen.

Drie keer is scheepsrecht

Door een fout in de verdediging van Tilburg kwam Essen op een vroege voorsprong. Lars Grözinger zette in de vierde minuut de 0-1 op het scoreboard. Vervolgens kregen zowel Max Hermens als Wouter Sars een kans, maar goalie Patrik Cerveny hield de puck tegen. De derde keer was het scheepsrecht; Nick de Ruijter maakte in de vijfde minuut de gelijkmaker. Het sterk spelende Tilburg leidde veel gevaarlijke aanvallen in en had daardoor een overvloed aan shots-on-goal. Ivy van den Heuvel kreeg in de 15e minuut een straf. Dat weerhield Mitch Bruijsten er niet van om te scoren. In de zeventiende minuut tikte hij de short-handed goal binnen, waardoor Tilburg op een voorsprong van 2-1 kwam. Het was een wedstrijd waar veel achter de rug om van de scheidsrechters gebeurde. Frustratie was bij beide teams aanwezig. Beide ploegen waren daarom toe aan de pauze na de eerste periode, waar de shots-on-goal verhouding uiteindelijk 17 tegen 2 was.

Afgekeurde goal

Opvallend was dat De Ruijter de tweede periode niet meer aanwezig was op zowel het ijs als de spelersbank. De oorzaak is nog steeds onduidelijk. In het begin van het middenstuk werd de frustratie bij zowel spelers als supporters weer aangewakkerd. In de 23e minuut schoof een speler van Essen-goalie Cerveny omver. Door een schot vanuit Tilburgse kant vloog de puck langs goalie Cerveny die nog zijn stick kwijt was. De scheidsrechters besloten de goal af te keuren tot groot ongenoegen van de Tilburgers. Vier minuten later was er wél een goedgekeurde goal voor Tilburg. Nardo Nagtzaam gaf de puck aan Kevin Bruijsten, die de 3-1 maakte.
Trappers Essen Oberliga
Foto: Arie Leeuwesteijn

Bij één van de weinige kansen voor Essen, wist de gevaarlijkste speler van de bezoekers, Aaron McLeod, in 30e minuut de puck achter goalie Ian Meierdres te krijgen. Letterlijk 30 seconden later gaf Sars hierop een antwoord. Hij zette met zijn tweede goal van dit seizoen, wederom de eerste op Tilburgse bodem, de 4-2 op het scoreboard. De teams zochten met een verdiende voorsprong voor Tilburg voor de laatste keer de thee op. De shots-on-goal verhouding was ondertussen opgelopen naar 24 tegen 8.

Tweede short-handed goal

Na vijf minuten in de derde periode werd het duidelijk dat Tilburg ook in deze periode de overhand zou hebben. Kevin Bruijsten maakte de 5-2. Toen Reno de Hondt voor twee minuten naar de kant moest, bleek dit ook geen probleem te zijn voor Tilburg. Nagtzaam wist de tweede short-handed goal voor Tilburg in de wedstrijd te maken in de 52e minuut. Tijdens dezelfde straf van De Hondt, wisten de Moskitos echter ook een goal te maken.
Trappers Essen Oberliga
Foto: Arie Leeuwesteijn

In de 53e minuut zorgde Valentin Tobias Pfeifer voor een powerplay goal. De stand werd 6-3. Voor het einde van de wedstrijd leek Essen er alles aan te doen om terug te komen. Ze hadden een paar grote kansen. De shots-on-goal verhouding was uiteindelijk 32-20. Het was dan ook geen grote verrassing toen de 6-4 viel. Twee minuten voor tijd wist Nicholas Miglio de puck voor de laatste keer achter goalie Meierdres te krijgen. 6-4 werd de eindstand.

Previous BREAK! Final Four weekend wordt NIET in Nijmegen gespeeld
Next SPECIAL: Toledo Walleye, shirts, shirts en nog meer shirts