Michael Van Egdom en Iniaz Steyaert naar Chiefs Leuven


Chiefs Leuven ijshockey Face-Off

Dat Chiefs Leuven de voorbije jaren mikte op de eigen jeugd kwam voort uit budgettaire overwegingen en daar is natuurlijk niets mis mee, integendeel. De bestaande spelerskern, die redelijk intact bleef tijdens dit tussenseizoen, bestaat voor 90% uit jongens die uit de eigen jeugdopleiding doorstroomden naar het eerste. De Leuvense formatie maakt vandaag echter twee nieuwe aanwinsten bekend.

Doorstroming is prioritair bij Leuven

Denk maar aan Captain Dean Thurura, de broers Keanu en Mickey Evers, Quinten Franckx, P.J. Wouters, Rino Dhondt, Lukas Tambeur en tieners als Alec James, Jeffie Versin, Nathan Compère of Artturi Kalimmo bijvoorbeeld. En er staan nog wat juniors in de wachtkamer te popelen om hun kunnen op BeNe-niveau aan te scherpen. Daarnaast spelen er enkele ‘oud-gedienden’ in de ploeg als Carl Luypaert, Borya Kolyasnikov en Ben Boute traditioneel aangevuld met twee imports; de reeds aangekondigde Canadese winger Geordie Wudrick en een tweede nog te bevestigen student/ijshockeyer.

Twee Belgische versterkingen

Iniaz Steyaert keert terug naar de Chiefs. Als jeugdspeler was Steyaert actief bij Cold Play en Leuven, waarna hij enkele jaren in de Oostenrijkse Okanagan hockeyschool verbleef. De afgelopen twee jaar ging hij op doelpuntenjacht in Wyoming bij Yellowstone Quake.

Iniaz Steyaert Chiefs Leuven
Rechts op de foto Iniaz Steyaert, in dienst van Yellowstone Quake

Een andere “verloren zoon” die de weg teruggevonden heeft naar de Leuvense ijsbaan is Michael Van Egdom. De ondertussen 23-jarige aanvaller gold als jeugdspeler als één van de grootste talenten. Van Egdom nam deel aan drie U18-WK’s en aan drie U20-WK’s met de Belgische ploeg en debuteerde op zijn zestiende al in het eerste team van de Chiefs.

Michael van Egdom Chiefs Leuven
Michael van Egdom (2) na het winnen van de WK Division III titel in 2014 met België U20

Op zijn negentiende had hij al 36 punten gescoord bij het eerste team op het hoogste niveau. Daarna verdween ijshockey naar de achtergrond door zeer droevige omstandigheden. De passie is weer boven komen drijven en in maart trainde van Egdom al flink mee met de A-kern van de Chiefs. Mits de aanvaller er met focus bij blijft, is hij zonder twijfel een flinke aanwinst voor de Chiefs-troepen van coach Gil Paelinck.

Previous Fabian Schotel stopt per direct met ijshockey
Next Nathan Oystrick nieuwe coach en GM Humboldt Broncos