Chiefs Leuven contracteert Geordie Wudrick als eerste import


Geordie Wudrick

Daar we van Leuven Chiefs al een tijdje niets meer gehoord hadden, zochten we even contact op met coach Gil Paelinck. En het contact bleek op een prima moment, want de Belgisch-Canadese Chiefs Coach kon ons het akkoord met de eerste import speler voor 2018/2019 meedelen: Geordie Wudrick

 

Combinatie Sport en Studie in Leuven

“Leuven Chiefs heeft zijn eerste import vastgelegd; we hebben een overeenkomst bereikt met Wudrick. Geordie is een 28-jarige student die in Leuven een universitaire opleiding zal volgen en ook voor de Chiefs het ijs op zal schaatsen. Deze sterke forward heeft alvast mooie cijfers op zijn ijshockey CV. Tot zijn 23e speelde hij in Canada en heeft er puike stats neergelegd in de WHL met 233 punten in quasi 350 competitiewedstrijden. Vervolgens op universitair niveau bij Brunswick en B.C. De voorbije seizoenen pendelde hij voornamelijk tussen de Amerikaanse SPHL en de Australische zomercompetitie AIHL.“, aldus een tevreden coach Paelinck.

Geordie Wudrick

 

Twee competities per seizoen voor Geordie

Zonder twijfel een sterk brok ervaring voor de jonge Leuvense spelerskern. En met zijn 100kg op de weegschaal staat hij fysiek ook zijn mannetje wel. Op zijn 21e heeft Wudrick een half jaar in DEL2 gespeeld bij Rosenheim en scoorde er 9 punten in 13 games. Dit zomerseizoen speelde Geordie voor Sidney Ice Dogs en scoorde 34 punten in 15 competitiewedstrijden. Daarnaast speelde de 1m90 grote winger het voorbije seizoen in de Duitse Regional Liga bij vierde klasser Berlin Blues; bij deze middenmotor zorgde de hard schietende Canadees met #88 voor 50 scorerpunten in 22 competitiewedstrijden!

Previous Hectische dag NHL Free Agency; Tavares tekent in Toronto
Next Erik Brand van Dordrecht Lions II naar Zoetermeer Panters