Hectische dag NHL Free Agency; Tavares tekent in Toronto


Foto: Toronto Maple Leafs

We hoopten er al op, maar we zijn vandaag niet teleurgesteld: NHL Free Agency is met veel spektakel begonnen! Net als elk jaar smeten de clubs uit de NHL weer met het geld. En dit jaar was het extra bijzonder, want John Tavares zou mogelijk de vrije markt op gaan. En hij heeft de NHL op zijn kop gezet! Tavares heeft namelijk bij zijn jeugdliefde Toronto Maple Leafs getekend. Maar dat is niet het enige wat er vandaag is gebeurd. Face-Off loopt de grootste actie met je door.

Tavares shockeert Islanders, vertrekt naar Leafs

Een jaar geleden was iedereen ervan overtuigd dat de loyale John Tavares bij New York Islanders zou bijtekenen. Maar maanden verstreken en er kwam maar geen witte rook. En toen gisteravond de kans definitief weg was voor de Isles om zijn aanvoerder voor acht jaar onder contract te krijgen, leken de kansen van de club steeds verder te krimpen. En iets na 19:00 uur kwam het nieuws naar buiten. John Tavares gaat de komende zeven jaar voor zijn jeugdliefde Toronto Maple Leafs spelen! Gedurende dit contract zal hij maar liefst 77 miljoen dollar opstrijken, elf miljoen gemiddeld per seizoen.

Het mag duidelijk zijn dat dit een gi-gan-tische boost is voor de Maple Leafs. Tavares is een van de beste centres van de wereld, dus daar wordt elke club automatisch stukke beter van. Vragen over de verdediging zullen niet zomaar verdwijnen, zeker als er voor die positie geen upgrades komen. Maar met een contractering als deze, en spelers als Auston Matthews, Mitch Marner en Morgan Reilly al in de selectie, is Toronto volgend seizoen een echte titelkandidaat.

James van Riemsdyk keert terug in Philly

Waar Toronto John Tavares verwelkomt, moet het ook tegen een aantal andere spelers gedag zeggen. James van Riemsdyk was zeker vorig seizoen heel waardevol voor de Leafs, maar hij verdedigt komend seizoen weer de kleuren van Philadelphia Flyers. En van Riemsdyk is geen onbekende voor deze club. Van 2009 tot 2012 speelde hij voor Philly, het team dat hem in 2007 koos tijdens de NHL Draft. De fans in Philadelphia hopen dat JVR ook in het oranje weer volop goals zal maken. Hij heeft voor vijf jaar getekend, en zal gemiddeld zeven miljoen dollar per jaar gaan verdienen.

Vegas slaat zijn slag met Stastny

Tja, als er zo’n datum op de NHL-kalender omcirkeld staat, lijkt Vegas Golden Knights altijd een rol te spelen. En dit keer deden ze dat ook! De Knights pikten Paul Stastny op, de centre die met Winnipeg in mei nota bene door Vegas werd uitgeschakeld. Een gigantische upgrade voor de Golden Knights, waar een versterking op centre als deze niet misstaat. Zeker niet nu David Perron naar St. Louis Blues is (vier jaar, gem. vier miljoen dollar per seizoen) en ook James Neal lijkt te vertrekken. Stastny heeft voor drie jaar getekend, en zal per seizoen gemiddeld 6,5 miljoen dollar gaan verdienen.

Dit was natuurlijk lang niet alle actie van vandaag. En we gaan de rest van de zomer nog lekker verder, maar de grote namen zijn nu weggekaapt. Wil je alle verhuisde spelers zien? Deze lijst van NHL.com zal je daarbij helpen!

Previous Spot On: Vladimir Konstantinov
Next Chiefs Leuven contracteert Geordie Wudrick als eerste import