Nathan Oystrick nieuwe coach en GM Humboldt Broncos


Humboldt Broncos Nathan Oystrick

Één van de zwaarste benoemingen lag niet in de NHL, maar in de Saskatchewan Junior Hockey League (SJHL). Op 6 april jl. verongelukte de bus van Humboldt Broncos op weg naar het uitduel met Nipawin Hawks. Zestien doden waren er te betreuren, waaronder coach Darcy Haugan. Dertien teamleden raakten (zwaar)gewond. De ploeg maakte bekend dat het een nieuwe coach en general manager heeft aangesteld: Nathan Oystrick.

Humboldt Broncos
De ploeg van Humboldt Broncos die op 6 april verongelukte

LOCAL NHL HERO

Oystrick is geen onbekende in de regio; hij werd geboren in Regina, een kleine 200 kilometer van Humboldt vandaan. Oystrick speelde in totaal elf seizoen professioneel ijshockey, waaronder in de NHL bij Atlanta Thrashers, Anaheim Ducks and St. Louis Blues van 2008 tot 2011.

In 2015 stapte Oystrick de banken in als assistant coach in de ECHL bij Atlanta Gladiators. Nu stapt hij dus in één van de zwaarst te vervullen open functies die er vacant stond: Coach en General Manager van Humboldt Broncos.

Previous Michael Van Egdom en Iniaz Steyaert naar Chiefs Leuven
Next Oud-speler Nijmegen Jim Aldred bezig met ijshockey in Portugal