Fabian Schotel stopt per direct met ijshockey


Fabian Schotel HIJS Hokij Den Haag Face-OFf
Foto: Ed Versteeve, Face-Off

De beste keeper van de BeNeLeague van het afgelopen seizoen stopt ermee. HIJS Hokij Den Haag goalie Fabian Schotel maakte dit vandaag bekend.

Energie en plezier

Schotel gaf aan dat hij “niet meer genoeg energie en plezier uit de wedstrijden en trainingen haalt. Het was fantastisch om deel uit te maken van het team, met als kers op de taart het laatste seizoen waar we drie prijzen wonnen.”

Op Fabian stond geen maat

Face-Off vroeg Schotel’s coach Chris Eimers om een reactie. Eimers licht toe: “Fabian is het hele jaar ‘aan’ geweest. Hij heeft ons iedere wedstrijd de kans heeft geboden succesvol te zijn. Op Fabian stond geen maat. Verreweg de beste keeper van het afgelopen seizoen en ik denk zelfs, in deze vorm, na Ian Meierdres de nummer twee van Nederland”. Voor de fans en de redactie van Face-Off stond het dan ook als een paal boven water dat Schotel de beste speler van de Play-Offs was.

Drie hoofdprijzen

Het afgelopen seizoen won Fabian Schotel met HIJS Hokij alle finales in Nederland en België waarin het speelde. Om dat nog eens te onderstrepen laten we graag Schotel’s save nog eens zien, waarmee Unis Flyers Heerenveen werd verslagen in game 3 van de BeNeLeague finale. Het bleek het beslissende moment in de serie.

Previous Erik Brand van Dordrecht Lions II naar Zoetermeer Panters
Next Michael Van Egdom en Iniaz Steyaert naar Chiefs Leuven