4-on-4: Alex Burrows, Final Four, Olympische Spelen en de U18 Dames


foto door: Ed Versteeve, Face-Off

Nu de Oranje dames U18 het goud hebben gepakt op het WK in Mexico: hoe zien jullie de toekomst voor de dames U18 en de toekomst voor het Nederlandse vrouwen ijshockey?

Jeroen V: De basis is op vele vlakken nog altijd te licht en dat is wel nodig om door te groeien. Voor nu zou het doel moeten liggen op handhaving van het behaalde hogere niveau aan tegenstanders. Leren en verder groeien en als de tijd rijp is kunnen nieuwe stappen worden gemaakt.

Cor: We weten allemaal nog de Nederlandse volleyballers en het Bankrasmodel, wat dat allemaal wel niet aan eremetaal heeft opgeleverd. Dat kost geld en dat heeft de bond niet en ook een hele grote sponsor zie ik niet zo snel instappen, maar dat is de enige manier om wat te gaan presteren met Nederland in het internationale dames en herenhockey.

Jeroen G: Ik zie echt niet dat het nu ineens beter wordt. De faciliteiten, financiële situatie bij de bond zijn niet veranderd. Het gaat nog lang duren voor er iets veranderd vrees ik.

Reginald: Waarom zou het vrouwen ijshockey het plots beter doen? Lijkt me onmogelijk gezien de structurele omkadering door Bond, clubs, scholen bijvoorbeeld, dit is van het Heren-niveau, dus de mogelijkheden ook. Mooi dat de U18 dames goud pakken, absoluut, maar om de toekomst te veranderen hebben we in onze contreien wel een andere aanpak nodig. Investeren is de boodschap; in ijstijd, in rekrutering, in begeleiding en in beleid! Dan kan je in vijf, zes jaar andere perspectieven bieden en beginnen hoger te mikken.

Previous Canada en Team USA winnen ook hun tweede duel
Next Donny Pohlman (Amsterdam Tigers) breekt pols: seizoen voorbij