4-on-4: Alex Burrows, Final Four, Olympische Spelen en de U18 Dames


In de NHL is Alex Burrows van de Ottawa Senators voor tien wedstrijden geschorst na zijn actie op aanvaller Taylor Hall van de New Jersey Devils. Wat vinden jullie van deze straf?

Jeroen V: Wat Burrows heeft gedaan heeft niets met ijshockey te maken. Het is ook niet de eerste keer dat Burrows met negatief gedrag op het ijs in het nieuws komt. De straf is meer dan terecht: wat mij betreft had deze schorsing zelfs wel richting de 20 mogen lopen. Dit slaat nergens op, kan de gezondheid van Hall ernstig in gevaar brengen en dat verdient een duidelijke straf.

Cor: Had wat mij betreft wel vijftien wedstrijden kunnen zijn. Dit was lager dan laag, en meneer Burrows is een recidivist. Een mooi staand gevecht met de vuisten, prima, maar een speler die zich niet kan verweren zo aanpakken.. dan zou ik als coach ook zeggen: jou heb ik even niet nodig.

Jeroen G: absoluut verdiend!  Het is niet de eerste keer dat hij zich zo misdragen heeft. Het is ontzettend laf, Hall kon zich niet verweren.

Reginald: De sport is niet gebaat met dergelijke Burrows acties; dit was quasi een vergeldingsactie op een zuivere check. Daarenboven is de NHL traditiegetrouw streng als je met je schaatsmessen zwaait en ook dit werd door de refs en de tuchtcommissie bepleit en bestraft. Terecht!

Previous Canada en Team USA winnen ook hun tweede duel
Next Donny Pohlman (Amsterdam Tigers) breekt pols: seizoen voorbij