Canada en Team USA winnen ook hun tweede duel


Olympischel Spelen 2018 Pyeongchang 2018 Ijshockey Face-Off

Canada won van Finland en Team USA versloeg Rusland, Marko Bok keek beide duels live mee.

Canada – Finland 4-1

Canada begon furieus en kwam al vlot op 1-0. Finland herstelde zich prima, maar zonder echt gevaarlijk te worden. Vlak voor het einde van de eerste periode waren er twee videoref situaties, de eerste leverde terecht de 2-0 op, de 3-0 werd echter niet gegeven, omdat het niet goed te zien was op de beelden. De puck leek over de lijn, maar de call op het ijs was ‘no goal’ en die bleef staan. In periode twee hetzelfde spelbeeld, met Canada dat beter is en via goals van Melodie Daoust en Jillian Saulnier uitliep naar een 4-0 voorsprong. Finland kwam via de powerplay nog wel in de buurt van goalie Shannon Szabados, maar een goal viel er niet. De goal viel wel in periode drie, na knap doorzetten scoorde de 44 jarige Riikka Valila. Verder dan dat kwam Finland niet en Canada wint eenvoudig en plaatst zich voor de halve finales (mb)

Rusland – USA 0-5

De Amerikaanse dames  waren oppermachtig tegen de verzameling speelgerechtigde Russinnen. Met een schoten verhouding van 50 tegen 13 was er ook weinig anders mogelijk, qua uitslag. De Russinnen wisselden halverwege nog van goalie, maar dat had verder weinig nut. Bij Team USA scoorde Jocelyn Lamoureaux tweemaal, Gigi Marvin, Hannah Brandt en Kacey Bellamy scoorden elk één goal. Ook de Amerikaanse dames gaan naar de halve finale en treffen donderdag eeuwige rivaal Canada (mb)

Previous NHL: Toronto, Florida, Arizona en Edmonton scoren er op los
Next 4-on-4: Alex Burrows, Final Four, Olympische Spelen en de U18 Dames