NHL: Toronto, Florida, Arizona en Edmonton scoren er op los


NHL Recaps Face-Off

Maar drie wedstrijden deze nacht, onze nachtbraker Cor Machielsen zag zijn Oilers weer verliezen en brengt jullie weer op de hoogte van de andere wedstrijden.

Toronto Maple Leafs – Tampa Bay Lightning 4-3

William Nylander scoorde twee goals en had een assist in het Air Canada center, terwijl Auston Matthews drie assists had. De overige twee goals werden gemaakt door James van Riemsdijk en Jake Gardiner. De Leafs namen een 3-0 voorsprong, echter kwamen de mannen uit Tampa terug tot 3-3 dankzij goals van Alex Killorn, Nikita Kucherov en Yanni Gourde. Het bleek niet genoeg te zijn, omdat James van Riemsdijk de game winning goal achter Andrei Vasilevskiy schoot (cm)

Edmonton Oilers – Florida Panthers 5-7

Dit keer was het niet moeilijk zoeken naar de excuses. Een goalie die niet in vorm is en de Oilers gaan waarschijnlijk het record breken van de slechtste penalty kill in eigen huis van de NHL. Wederom werden er drie power play goals gescoord uit de vier power plays tegen de Oilers. Na 40 minuten kon het nog alle kanten op, want er stond 3-3 op het scorebord. Voor de Panthers scoorden Aaron Ekblad, Denis Malgin en Evgenii Dadonov, bij de Oilers stonden Patrick Maroon, Leon Draisatl en Drake Caggiula op het bord. In de derde periode was er een hattrick van Vincent Trocheck en wederom een goal van Evgenii Dadonov. De Oilers goals kwamen van Anton Slepyshev en Connor McDavid, maar die konden de vierde nederlaag op rij niet voorkomen (cm)

Arizona Coyotes – Chicago Blackhawks 6-1

Voor de zesde keer op rij kregen de Blackhawks een forse nederlaag te verwerken. Dit keer in de Gila River Arena, waar Anton Forsberg al na de 3-1 werd vervangen door Jeff Glass. Dat had geen baat, want ook Jeff Glass werd nog drie keer gepasseerd. Maar liefst zes verschillende spelers van de Coyotes scoorde en dat waren: Max Domi, Tobias Rieder, Clayton Keller, Alex Goligoski, Nick Cousins en Christian Dvorak. Voor de Hawks wist Alex DeBrincat een power play goal te scoren. Antti Raanta wist van de 38 schoten op de goal er dus 37 te stoppen. De Coyotes schoten maar 22 keer op de goal, het is dus niet zo dat de Blackhawks zijn weggespeeld, maar Raanta was in zeer goede doen (cm)

Previous Zweden en Zwitserland plaatsen zich voor kwartfinale
Next Canada en Team USA winnen ook hun tweede duel