Zweden en Zwitserland plaatsen zich voor kwartfinale


Olympischel Spelen 2018 Pyeongchang 2018 Ijshockey Face-Off

Zwitserland – Japan 3-1

Japan was net als tegen Finland niet veel minder, maar is na de nederlaag tegen de Zwitserse dames wel uitgeschakeld voor de kwartfinale. De Zwitserse dames scoorden halverwege het duel twee prachtige goals en kon daarna het duel rustig uitspelen. Ware het niet dat Japan bleef jagen op de goal, ook nadat de 3-0, een mooie turnover van Alina Muller, een einde aan alle hoop leek te maken. Maar de goal voor Japan viel en de coach besloot liefst vier minuten zonder goalie te gaan spelen. Het werd niet beloond, maar Japan was niet de mindere tegen het sterker geachte Zwitserland (mb)

Zweden – Zuid Korea 8-0

Pernilla Winberg en Elin Lundberg noteerden drie punten in dit eenzijdige duel tussen Zweden en Korea. Na de eerste periode was het al 4-0 en het was aan gemakzucht en misschien zelfs medelijden te danken dat het niet heel veel meer werd. Zweden was 60 minuten oppermachtig en mag woensdag met Zwitserland strijden om de eerste plek in de poule. (mb)

Previous Twee zeges in drie duels voor Daniel Sprong
Next NHL: Toronto, Florida, Arizona en Edmonton scoren er op los