Twee zeges in drie duels voor Daniel Sprong


Sprong Show Face-Off

Ook tijdens de Olympische Spelen gaat de American Hockey League gewoon door. Spelers met een ‘two way contract’ mogen niet deelnemen aan de Spelen in Zuid Korea. Gewoon drie duels dus ook voor Wilkes-Barre/Scranton Penguins, waaronder een dubbele ontmoeting met Providence Bruins. Er zijn veel mutaties geweest in Sprong’s team, omdat er door Pittsburgh Penguins regelmatig spelers worden opgeroepen. We blikken terug op de afgelopen week.

Springfield Thunderbirds-Wilkes-Barre/Scranton Penguins 1-3

De baby Penguins wonnen het duel in Mass Mutual Center in Springfield, voor slechts 2.729 toeschouwers, met 3-1. Daniel Sprong speelde een belangrijke rol bij de goals van Thomas de Pauli en Garrett Wilson, waarbij hij een assist achter zijn naam kreeg.

Providence Bruins-Wilkes-Barre/Scranton Penguins 4-0

Een teleurstellende avond voor Sprong en zijn teamgenoten. Op bezoek bij het affiliate team van Boston Bruins, die het ook goed doen in de Atlantic Division, kreeg het een 4-0 nederlaag te verwerken. Ruim 8.000 fans zagen dat Penguins goalie Casey Desmith liefst 43 pucks op zich afgevuurd zag worden, waar hij viermaal op moest capituleren. Daarentegen waren er slechts 22 doelpogingen van Wilkes-Barre te noteren. Tijdens twee tegengoals stond Sprong op het ijs, wat hem een -2 opleverde in zijn +/- rating.

Providence Bruins-Wilkes-Barre/Scranton Penguins 2-3 na shootouts

Een herkansing volgde zondagmiddag in het volle Dunkin Donuts Center in Providence, waar meer dan 10.000 fans op de tribune zaten. Hoewel onze landgenoot geen goal kon noteren in vier schoten op doel, wonnen de Penguins na shootouts. Na een 2-0 achterstand kwam het team van Clark Donatelli terug tot 2-2. Jean-Sebastien Dea maakte de beslissende shoot-out. Het duel leverde Sprong een +1 op in zijn +/- rating.

Drie dagen achter elkaar

De komende week wordt een pittige voor Wilkes-Barre/Scranton Penguins. Op drie achtereenvolgende dagen moet het team op het ijs verschijnen. Op 16 februari wordt er in Rochester tegen de Americans gespeeld, een dag later staat het thuisduel met Utica Comets op het programma. En 24 uur daarna is Lehigh Valley Phantoms de tegenstander in de topper van de Atlantic Division.

Wilkes-Barre/Scranton Penguins leidt nog steeds in de Atlantic Division. Onze AHL watchter Cor Machielsen komt later met een overzicht van alle gespeelde duels in de AHL deze week.

 

 

Previous Negen keer een uitzege, Sidney Crosby scoort zijn 400e goal
Next Zweden en Zwitserland plaatsen zich voor kwartfinale