Negen keer een uitzege, Sidney Crosby scoort zijn 400e goal


NHL Recaps Face-Off

Jonathan van Osta, Cor Machielsen en Marko Bok zagen in totaal negen duels afgelopen avond en nacht. Alle uit spelende teams wonnen hun duel! Lees alles hieronder.

St. Louis Blues – Pittsburgh Penguins 1-4

Sidney Crosby moest er even op wachten, maar daar was dan goal nummer 400 in de NHL, uiteraard allemaal gemaakt voor Pittsburgh. De Penguins speelden sterk in St. Louis en kwamen ondanks een achterstand nooit in de problemen. Bryan Rust en Riley Sheahan scoorden ook voor de Penguins, waarna Crosby ook nog goal 401 maakte. Bij de Blues scoorde Kyle Brodziak (mb)

Winnipeg Jets – New York Rangers 1-3

Jimmy Vesey miste drie duels na de harde check van Filip Forsberg en was meteen belangrijk voor de Rangers. Hij scoorde de 2-1 voor zijn team en zag zijn ploeg uitzicht houden op de play-offs. Winnipeg kwam al snel op 1-0 door Nikolaj Ehlers, maar ze konden de voorsprong niet vast houden. Mats Zuccarello maakte 1-1, Vesey dus de 2-1 en, collega redacteur Richard voorspelde ‘m al op Twitter, een empty net goal van Michael Grabner (mb)

Washington Capitals – Detroit Red Wings 4-5 OT

Nooit denken dat je de zege binnen hebt en al helemaal niet tegen Washington. De Red Wings gingen met een 4-1 voorsprong de derde periode in, maar mochten uiteindelijk blij zijn dat ze de overtime haalden en daar zelfs nog de zege pakten. Alex Ovechkin maakte nog 1-0, maar zag daarna een sterke slotfase van de tweede periode voor Detroit, met drie goals in de laatste minuten. Washington maakte al vlot de 2-4, waarna de jacht op meer werd ingezet. De beloning kwam zeventien seconden voor tijd, met de 4-4 van Nicholas Backstrom. In overtime was het Tomas Tatar met de 4-5 voor Detroit (mb)

Dallas Stars – Vancouver Canucks 0-6

Vancouver stond er niet goed voor: het had een losing streak van vier wedstrijden en had de afgelopen vijftien wedstrijden niet eenmaal in de reguliere tijd kunnen winnen. En toen was er deze wedstrijd: met het eerste goal voor Vancouver na twee minuten, gevolgd door nog eens twee doelpunten in de eerste periode. Slordig positiespel van de Stars leidde tot regelmatige breakaways van Vancouver. Dallas werd op eigen ijs voor schut gezet met een 0-6 verlies.(jo)

Buffalo Sabres – Colorado Avalanche 4-5

Met een drukke eerste periode kon het publiek al snel twee goals voor Colorado en een goal voor de Sabres zien. Ondanks het gegeven dat Colorado verder uitliep tot een 2-5 voorsprong, kwamen de Sabres gedurende de wedstrijd toch nog terug, tot uiteindelijk nog de 4-5 goal van Evander Kane in de 57e minuut.(jo)

New Jersey Devils – Boston Bruins 3-5

Het eerste goal van Boston was een shorthanded goal door Torey Krug. Vervolgens ging de puck bij het tweede goal van de Bruins op vergelijkbare wijze het net in, dit maal door een wraparound van Tim Schaller. Ondanks de comeback van de Devils tot een 3-3 stand aan het einde van de tweede periode, wisten de Bruins verder door te drukken en nog eens twee goals te scoren in de derde periode. Goalie Anton Khudobin hield zijn net die periode verder schoon, en maakte in totaal 35 saves.(jo)

New York Islanders – Calgary Flames 2-3

Dat het tot in de derde periode duurde dat de Flames het verschil maakte is alleen te danken aan Jaroslav Halak, die kreeg 42 schoten te verwerken en 39 saves maakte. De Islanders kwamen op een 2-0 voorsprong door Casey Cizikas en Anthony Beauvillier. Een power play goal van Mark Jankowski voor de Flames betekende na twee periodes een 2-1 stand. In de derde periode maakte Matthew Tkachuk het verschil door twee goals te scoren en zo de overwinning binnen te slepen (cm)

Vegas Golden Knights – Philadelphia Flyers 1-4

Michael Neuvirth maakte 38 saves voor de Flyers die de Vegas Knights op een 4-1 nederlaag trakteerde. Na twintig minuten was de stand 1-1 door goals van Brayden McNabb voor Vegas en Sean Couturier, die ook nog twee assists had deze wedstrijd voor Philly. Daarna werd de score uitgebouwd door Andrew MacDonald, Claude Giroux en de kers op de taart voor de Flyers kwam van Radko Gudas (cm)

Anaheim Ducks – San Jose Sharks 2-3 SO

Er leek niets aan de hand voor de Ducks die na 47 minuten door goals van Ondrej Kase en Cam Fowler op een 2-0 voorsprong stonden. Na de 2-1 van Logan Couture ging het stormen op de goal van John Gibson, en die capituleerde 52 seconden voor het einde op een schot van Timo Meier zodat overtime de beslissing zou kunnen brengen. Beide goalies lieten zich niet passeren, dus moesten de shootouts het verschil gaan maken. Martin Jones bleek niet te passeren voor de Ducks, en met twee gescoorde shootouts door Joe Pavelski en Logan Couture namen de Sharks de punten mee terug naar San Jose (cm)

Previous Dustin Brown (LA Kings) één duel geschorst
Next Twee zeges in drie duels voor Daniel Sprong