NHL Draft Watch: Adam Boqvist in de schaduw van Dahlin


DraftWatch Face-Off

In NHL Draft Watch wordt tweewekelijks gekeken naar de verrichtingen van prospects die in aanmerking voor de aankomende NHL Draft. Welke clubs mogen volgend jaar als eerste kiezen en wie zijn de meest interessante spelers om in de gaten te houden? Vandaag een kijkje naar Adam Boqvist, een talentvolle verdediger uit Zweden.

Het grote toptalent dit seizoen is al besproken: Rasmus Dahlin. De verdediger van Frölunda HC is echter niet de enige Zweedse defense die deze zomer hoog gekozen zal worden. Ook Adam Boqvist wordt een grote toekomst toegedicht. Ook Boqvist is een verdediger met goede aanvallende kwaliteiten. Boqvist is een snelle schaatser die het spel snel van de ene kant van het ijs naar de andere kant kan verplaatsen.

Adam Boqvist zoekt draai in SHL

Wat Dahlin een stap verder brengt dan Boqvist, is het feit dat Boqvist zichzelf nog niet op volwassen niveau heeft bewezen. Waar Dahlin zichzelf al bovenin de topscorerslijsten laat zien, is Boqvist nog puntloos in de SHL. Boqvist zal waarschijnlijk meer tijd nodig hebben alvorens hij uitgroeit tot een topspeler in de NHL. De groeipotentie is echter goed aanwezig. In de jeugdcompetitie U20 liet Boqvist in zestien wedstrijden al tien goals en zeven assists noteren namens Brynäs.

Previous KHL Ice Challenge: Historical day in the park
Next Moeiteloos herstel Tilburg Trappers: 7-2 winst