Seizoen SDE zit erop na uitschakeling tegen Brynäs

Ook in de tweede wedstrijd kon SDE geen goal scoren. De mogelijkheden waren er wel maar wederom bleek de goalie van Brynäs een onpasseerbare vesting. De Oranje dames kunnen gaan genieten van een verdiende vakantie en zich dan gaan voorbereiden op het Olympisch kwalificatie toernooi in oktober 2021 te Gdansk Polen.

BRYNÄS IF – SDE HF 5-0

SDE begon met volle moed aan de tweede wedstrijd en kreeg ook de beste kans in de eerste periode. In de twaalfde minuut bij de stand van 0-0 kon Julie Zwarthoed alleen op Brynäs goalie Eveliina Suonpää afgaan. Helaas kon Julie de grote kans niet omzetten in een doelpunt. Twee minuten na de kans van SDE wist Brynäs wel de puck in het net te krijgen. Denisa Krizova en Katerina Mrazova scoorden zodat de stand na twintig minuten 2-0 was. Terwijl SDE toch echt bij kon blijven wat ook uit de schoten verhouding bleek tien om acht.

In de tweede periode werd er vroeg gescoord. Puckverlies in de neutrale zone zorgde ervoor dat Brynäs met een overtal situatie op de goal van Lindsey Post kon afgaan. De dames van Brynäs maakte geen fout en Fanny Brolin zorgde voor de 3-0. Na 25 minuten stond ook al de 4-0 op het bord. Miss Hattrick van de eerste wedstrijd Josefin Bouveng kon de vierde goal maken. SDE kreeg de kans op de powerplay om een goal te scoren. Maar Brynäs goalie Eveliina Suonpää liet zich niet verrassen. Een high sticking penalty voor Brynäs leverde weer een powerplay op voor SDE. Maar die werd na zeven seconden alweer teniet gedaan omdat Jacqueline Pierri een interference penalty pakte. Na 40 minuten stond er 4-0 op het scorebord en is een derde wedstrijd afdwingen eigenlijk een mission impossible geworden voor SDE in de laatste periode.

Zeventien seconden

Na zeventien seconden in de derde periode lag de 5-0 al achter Lindsey Post in het net. Met haar tweede goal van de avond was het Katerina Mrazova die scoorde voor Brynäs. Als je over deze twee wedstrijden de goals die vielen in de eerste of laatste minuten van een periode werden gescoord zou wegstrepen zagen de standen er een stuk beter uit. Vanuit SDE oogpunt gezien. Toch kreeg SDE in de derde periode weer een levensgrote kans via Magdalena Walicova die net als Julie Zwarthoed in de eerste periode alleen op de keeper van Brynäs kon afgaan. Haar poging werd gestopt door Eveliina Suonpää. Vele kansen kwamen er niet meer en uiteindelijk werd de club uit Stockholm uitgeschakeld in de kwartfinales met een totaal stand van 11-0. Dan denk je die zijn helemaal weggespeeld, maar over zes periodes genomen was SDE er van de drie een gelijkwaardige tegenstander.