Tilburg Trappers maakt prachtige comeback in Herford


Tilburg Trappers kwam in actie tegen Herforder EV. Het leek er twee periodes lang op dat Tilburg zou verliezen. Tot de derde periode, waarin een prachtige comeback volgde van de Trappers. Na een 5-1 achterstand volgde de achtste overwinning op een rij met een 5-10 zege. De drie punten gingen mee in de bus naar huis.

LEES OOK: Seizoen SDE zit erop

Herforder EV- Tilburg Trappers 5-10

Vandaag was Herford degene die snel uit de startblokken kwam. Binnen drie minuten werd de 1-0 gemaakt vanaf de blauwe lijn door Guillaume Naud. Slechts een minuut later werd de 2-0 al gemaakt door Ralf Rinke. 30 teller verder wist Kevin Bruijsten ‘das anschlusstor’ te maken met de 2-1. Het spel leek daarna gelijk op te gaan. Maar toch ging via de stick van Björn Bombis de 3-1 erin tijdens een powerplay.

Tegen het einde van de eerste periode werd de 4-1 gemaakt door Chris Lalonde. Daarna volgde de hoognodige Time-Out. Dit betekende einde wedstrijd voor Ruud Leeuwesteijn en mocht Ian Meierdres het proberen. Zo kwam na twintig minuten een einde aan de pijnlijke eerste periode.

Tekst gaat verder onder de video’s 

Meierdres houdt Tilburg in de race

Amper een minuut onderweg in de tweede periode werd de 5-1 binnengeschoten, wederom door Bombis. De 5-2 mocht Mickey Bastings op zijn naam laten noteren. Één ding was zeker, Herford loerde op de counter aangezien ze dan op het sterkst zijn. De Duitse ploeg zorgde voor genoeg schoten op doel, die goalie Meierdres eruit kon houden.

Na een overtreding op Lalonde, volgde er een penaltyshot maar deze miste hij. Dankzij een paar prachtige reddingen van goalie Meierdres wist Tilburg in de race te blijven tijdens een veel evenwichtiger spel. Ook Tilburg wist er voor te zorgen dat doelman Kieren Vogel van Herford het een stuk drukker kreeg gedurende de tweede periode. Vlak voor het einde van de tweede periode kon Trappers nog gebruik te maken van hun powerplay. De 5-3 werd vanaf de blauwe lijn door Alexei Loginov binnen geschoten.

Tekst gaat verder onder de video’s 

Trappers eindelijk wakker

De derde periode werd een haast historische. Ditmaal was het Tilburg dat de periode opende met een doelpunt. De 5-4 werd gemaakt door Delaney Hessels. Slechts 17 seconden later mocht Ties van Soest de gelijkmaker naar binnen schieten. Enkele minuten verder werd er een shorthanded goal gemaakt door Jordy van Oorschot, 5-6. Een five-goal comeback! En daarmee was het nog (lang) niet gedaan voor de Tilburgers. De 5-7 kon Raymond van der Schuit op zijn naam laten zetten.

Negen seconden later werd de 5-8 naar binnen geschoten via de stick van Diego Hofland. Voor gastheer Herford duurde de wedstrijd duidelijk een periode te lang. Ook Max Hermens kon nog een doelpunt scoren, en wat voor één. Een heuse NHL move van Kucherov betekende 5-9 na de break. Als kers op de taart lukte het Tilburg voor het eerst dit seizoen om de dubbele cijfers te halen, de 5-10 werd uiteindelijk door Danny Stempher erin getikt.

Een ongekende 9 unanswered goals comeback na een 5-1 achterstand kon de boeken in. Wellicht de eerste ooit in de Oberliga, maar zeker een zeldzame mijlpaal in de historie van Trappers. Na vier goals achter, naar met een verschil van vijf winnen. Herford zal na afloop niet lekker in de kleedkamers hebben gezeten, na een zeker lijkende zege.

tekst gaat verder onder de video’s

De stand

Tilburg houdt de tweede plaats stevig in handen. De Bulls uit Saale lieten een puntje liggen in Diez. Koploper Scorpions pakte weer een zege op.

Tekst gaat verder onder de stand

Interview met Diego Hofland

Previous Seizoen SDE zit erop na uitschakeling tegen Brynäs
Next Ruim verlies Washington zonder Daniel Sprong, Chicago verslaat Tampa