Tampa Bay wint door buzzer beater, Toronto onderuit

Tien duels op de donderdag in de NHL. Tampa Bay won via een buzzer beater in de dying seconds, Toronto verloor bij Vancouver en Carolina meldt zich in de top van de ranglijst met een zege op Detroit.

Chicago Blackhawks – Tampa Bay Lightning 2-3 OT

De 2-0 voorsprong van Chicago werd vroeg in het slotstuk weggepoetst door Tampa Bay. Alex Killorn werd de match winner met 0.1 seconde op de overtime klok.

Vancouver Canucks – Toronto Maple Leafs 3-1

Na vier duels weer eens een nederlaag voor koploper Toronto. Jake Virtanen was de held van Vancouver met twee goals.

Carolina Hurricanes – Detroit Red Wings 5-2

Detroit kwam twee keer op voorsprong via Filip Zadina, maar de Canes gingen er met de winst vandoor. De familievetes tussen de Staals en Svechnikovs ging met 5-2 naar Carolina.

New York Islanders – Buffalo Sabres 5-2

Taylor Hall scoorde voor het eerst in negentien duels voor de Sabres. Het was niet genoeg. New York klapte er met 5-2 overheen. De Islanders zijn 8-0-2 op eigen ijs. De Sabres zakken verder weg met 6-12-3.

Nashville Predators – Florida Panthers 4-5

Aaron Ekblad was met vier punten (2G, 2A) de grote man bij Florida. Nashville kwam terug van 5-2 naar 5-4, maar de Cats pakten de punten.

Dallas Stars – Columbus Blue Jackets 2-3

Na 190 minuten zonder treffer verscheen Dallas weer eens op het scorebord via Miro Heiskinen. Toen stond het al 3-0 voor Columbus. De vierde nederlaag op rij voor de Stars.

Calgary Flames – Ottawa Senators 7-3

Dillon Dube scoorde zijn eerste hattrick en Matthew Tkachuk had drie assists voor Calgary. De Flames boekten pas de derde zege in de laatste negen wedstrijden.

New Jersey Devils  – New York Rangers 1-6

Chris Kreider pikte een hattrick op voor de Rangers. New Jersey pakte een 1-0 voorsprong, maar waren het antwoord schuldig op de volgende zes goals van New York.

Pittsburgh Penguins – Philadelphia Flyers 3-4

Sidney Crosby keerde terug vanuit de COVID-protocol lijst. De Penguins namen een 3-0 voorsprong in de eerste vier minuten. Aan de hand van Claude Giroux (2G, 1A) nam Philadelphia de punten mee.

Montréal Canadiens – Winnipeg Jets 3-4 OT

Een boeiend gevecht in Montreal. Het was stuivertje wisselen met kerende kansen. Pierre-Luc Dubois maakte de winnende in overtime, Paul Stastny scoorde twee keer voor de Jets.