Moeiteloos herstel Tilburg Trappers: 7-2 winst


foto Arie Leeuwesteijn

Tilburg Trappers herstelde zich vandaag moeiteloos van de nederlaag van afgelopen vrijdag. Op Stappegoor werd TecArt Black Dragons Erfurt met 7-2 verslagen. Forward Parker Bowles liet een hattrick noteren.

Vliegende start

In no-time had Tilburg het duel eigenlijk al beslist. Na 31 seconden lag de puck al achter Erfurt goalie Martin Ottie. Parker Bowles was de doelpuntenmaker. Op 6:04 had Bowles zijn tweede van de avond te pakken. Dat Black Dragons nauwelijks iets had in te brengen bleek wel uit het feit dat het eerste schot op de goal van Ruud Leeuwesteijn pas na een kwartier spelen kwam. De stand was toen al 3-0 door een goal van Reno de Hondt, waar Bowles belangrijk was met een assist.

Foto Arie Leeuwesteijn

Klassenverschil

Hoewel de Dutsers aan het begin van de tweede periode hun eerste goal op het bord zetten, liet Tilburg Trappers het verschil duidelijk merken. Het liep weg naar 5-1, door goals van Parker Bowles (de hattrick was hiermee compleet) en Nick de Ruijter. Ook in de derde periode was het klassenverschil groot. Dat bleek het meest uit de zevende goal. Met een man minder, Giovanni Vogelaar zat wegens cross-checking op de strafbank, heerste het in de short-handed situatie. Sterker nog, Kevin Bruijsten maakte op een een prachtige manier de 7-1. Tussendoor had Jordy Verkiel al de 6-1 op het bord gezet. Dat Black Dragons nog een goaltje maakte en de 7-2 eindstand liet noteren was slechts interessant voor de statistieken.

Tweede plaats

Doordat concurrent Ice Fighters Leipzig met 6-1 won van Crocodiles Hamburg staat het team uit Leipzig aan de leiding. Tilburg Trappers volgt op de tweede plaats. Na afloop sprak Richard de Weijze met Trappers’ captain Ivy van den Heuvel:

 

Previous NHL Draft Watch: Adam Boqvist in de schaduw van Dahlin
Next Flyers wint bij Kemphanen, HIJS moeizaam langs Antwerp, Bulldogs vernedert HYC