KHL Ice Challenge: Historical day in the park


 

An historical day in the park. Gisteren werd er geschiedenis geschreven. De eerste open-air game ooit in de Kontinental Hockey League. De KHL Ice Challenge. Een wedstrijd tussen de grote rivalen uit de Western Conference. De battle tussen de ploegen aan de Golf van Finland. De strijd tussen Jokerit en SKA St. Petersburg. De wedstrijd vond plaats in het Kaisaniemipark in Helsinki. Het park waar de roots liggen van het ijshockey in de Finse hoofdstad. Een recordaantal toeschouwens, 17.645, zagen een topwedstrijd met meerdere hoogtpunten.

Het werd een speciale avond voor Ilya Kovalchuk. Hij scoorde zijn 150ste treffer voor SKA en verbrak daarmee het all-time scoringrecord van Maxim Sushinsky. Kovalchuk speelt sinds de 2012-13 NHL lock-out voor de Russische grootmacht.

Jokerit had zijn 50-jarig bestaan graag willen vieren met een overwinning op de aartsrivaal. Het was uiteindelijk SKA dat met 4-3 aan het langste eind trok.

Voor SKA scoorden Kovalchuk, Koskiranta (na een prachtige deke van Barabanov), Shipchyov en Kalinin. De Finse treffers kwamen van Ikonen, Huhtala en Jensen.

Previous Tienklapper Montreal tegen Detroit, twaalf goals in Battle of Alberta
Next NHL Draft Watch: Adam Boqvist in de schaduw van Dahlin