Tienklapper Montreal tegen Detroit, twaalf goals in Battle of Alberta


Face-Off NHL Recaps

Maar liefst twaalf wedstrijden vannacht in de NHL, waaronder de Battle of Alberta. Rik Bruijnius, Ed Versteeve, Marko Bok en Cor Machielsen offerden hun nachtrust gedeeltelijk op om alles weer op tijd te updaten.

Montreal Canadiens – Detroit Red Wings 10-1

Ruim dertien maanden geleden verloren de Canadiens met 10-0 van Columbus. Nog geen maand later wonnen ze zelf met 10-1, van Colorado. En nu was Montreal weer betrokken bij een ‘double digit’ score: 10-1 tegen de Red Wings. Het was niet eens een schiettent, maar gewoonweg dramatisch gespeeld door de gasten uit Hockeytown. Paul Byron (drie goals), Alex Galchenyuk (vier assists), Jacob de la Rose en Nicolas Deslauriers (beide 3 punten) waren de uitschieters bij de Canadiens. De Red Wings hebben nu zeven keer op rij verloren, de Canadiens boekten hun vijfde zege op rij.

Calgary Flames – Edmonton Oilers 5-7

Na 40 minuten werd goalie Mike Smith vervangen door David Rittich die gelijk een blunder maakte, die door Patrick Maroon werd afgetsraft. Na deze blunder barstte de Battle of Alberta toch nog los in de Scotiabank Saddledome mede dankzij wat fouten van de Oilers keeper Laurent Broissot. Tussen de vijfde en de twaalfde minuut wisten de Flames maar liefst vier goals te maken door twee keer Sam Bennet, en beide een van Michael Ferland en Johnny Gaudreau. In de eerste twee periodes waren de Oilers op een voorsprong gekomen door eindelijk weer eens te hockeyen zoals we ze kenden van vorig seizoen. Twee goals van Jesse Puljujarvi die lekker op dreef is als wing man van Connor McDavid, en goals van Jujhar Khaira, Mark Letestu en Milan Lucic zorgde voor een 5-1 tussenstand. De Flames goal kwam van Michael Frolik. Bijna gaven ze dze riante voorsprong dus nog weg in de derde periode, maar Ryan Nugent-Hopkins zorgde een minuut voor tijd dat alle Oilers fans weer rustig konden gaan ademen en de Oilers voor de zesde keer op rij de Battle of Alberta wonnen.

Philadelphia Flyers – Boston Bruins 0-3

Het tiende verlies op rij voor de Flyers is een feit. Aanvoerder Claude Giroux leek de Flyers in de wedstrijd te houden maar zijn inzet werd onterecht afgekeurd. Het betrof een arbitrale dwaling die zijn weerga niet kent en van Philadelphia tot Toronto gaat. Op geen een video frame valt goaltender interference te zien toch werd het gegeven. Met 28-27 schoten op doel hadden Flyers wel het voordeel, maar er werd niet gescoord. Wat voor Tuuko Rask zijn tweede shutout van het seizoen betekende. De Bruins hebben nu zes overwinningen in de laatste zeven wedstrijden.

Minnesota Wild – St. Louis Blues 2-1 OT

Matt Dumba scoorde na 39 seconden in de verlenging de winnende goal voor de Wild. Devan Dubnyk had 41 reddingen in huis om ook een grote rol in de winst op te eisen. Jake Allen kreeg met 25 schoten behoorlijk minder werk te verzetten maar kon niet voorkomen dat er twee pucks in het netje belanden.

Vancouver Canucks – Toronto Maple Leafs 2-1

In een opvallend vriendelijke wedstrijd, slechts drie straffen, tussen de Maple Leafs en de Canucks, waren het de gasten die toch vrij eenvoudig de punten binnen haalden. Daniel Sedin pakte puntje 1001 mee met een assist op de eerste goal van het seizoen van Alexander Edler, nadat Markus Granlund de score had geopend. Jacob Markstrom had bijna zijn eerste shut-out te pakken, maar James van Riemsdyk scoorde tegen na een mooie aanval.

Tampa Bay Lightning – San Jose Sharks 5-2

Maar liefst 43 schoten vuurde de Lightning af op de goal van Martin Jones in de Amalie Arena, waarvan er vijf binnen vielen. Nikita Kucherov en Tyler Johnson scoorde beide twee keer en nummer vijf kwam op naam van Cory Conacher. De twee goals van de Sharks kwamen op naam van Barclay Goodrow en Justin Braun. Andrei Vasilevski hoefde maar twee keer te capituleren op 27 schoten van de Sharks.

Pittsburgh Penguins – Buffalo Sabres 5-1

De Penguins hadden wederom weinig moeite met de Sabres. Evgeni Malkin scoorde voor het eerst na zijn blessure, Kris Letang had twee assists en ook Patrick Hornqvist en Sidney Crosby hadden twee punten. Bij de Sabres redde Jason Pominville de eer.

Washington Capitals – Columbus Blue Jackets 4-3

Met zijn negentiende goal van het seizoen scoorde Alex Ovechkin de winnende goal. Deze goal brengt hem op plaats twintig in de lijst van doelpunten makers in de NHL geschiedenis. 577 goals waarvan 218 powerplay goals waar hij nu Jaromir Jagr in haalde voor plek tien op die lijst. Braden Holtby maakte 32 saves om negentien voor Sergei Bobrovski.

Arizona Coyotes – New Jersey Devils 5-0

Spelen tegen je oude team en dan een shutout scoren met 27 saves, Scott Wedgewood deed dat in de Gila River Arena. Derek Stepan had een goal en een assist. En Dylan Strome scoorde zijn eerste NHL goal. De overige goals kwamen op naam van Jason Demers, Jordan Martinook en Alex Goligolski. De Devils kregen genoeg kansen maar de puck wilde er gewoon niet in.

Nashville Predators – Anaheim Ducks 3-2 SO

Nashville draait lekker, en het kreeg vannacht de Ducks op bezoek die zand in de motor hebben. Fiala zette de Preds op voorsprong, maar daarna wwas het twee maal aan Anaheim via Adam Henrique en Cam FowlerCalle Jarnkrok voorkwam een nederlaag voor de thuisploeg en stuurde de teams overtime in. Daarin werd niet gescoord, waarna Kevin Fiala in de shootouts de winnende maakte.

Carolina Hurricanes – Florida Panthers 3-2 OT

De Canes ontvingen Florida in de eigen PNC Arena. Doelman Cam Ward kende een prima avond met 37 saves. De beslissing viel twee seconden voor het verstrijken van overtime; Noah Hanifin hield de punten in Raleigh met de winnende treffer.

Dallas Stars – Chicago Blackhawks 3-2 SO

Dallas Stars boekte de vierde zege op rij, door na shootouts van Chicago Blackhawks te verslaan. Na 40 minuten ijshockey stond het 2-2, waarbij de thuisploeg twee maal op voorsprong kwam, maar de Hawks even zoveel keer langszij kwamen. Goals zagen de de toeschouwers pas weer in de shootout serie; Tyler Seguin en Alexander Radulov scoorden, waar Chicago de eerste twee pogingen miste.

Previous Tilburg ontvangt Black Dragons, topper in Eindhoven, Belgische bekerclash
Next KHL Ice Challenge: Historical day in the park