CSKA Moskou leidt ranking van Europese teams


CSKA Moskou
CSKA Moskou, winnaar Gagarin Cup

Net als in 2015 en 2016 staat CSKA Moskou boven aan de ranking van alle Europese teams. De Franse website hockeyarchives.info legt alle uitslagen van de Europese competities naast elkaar. Naar aanleiding daarvan bepaalt het, dit jaar al voor de twintigste keer, een ranglijst. In al die jaren was het zestien keer een KHL team, of een team uit de Russische competitie, dat de ranglijst aanvoerde. Alleen in 2000 (TPS Turku), 2002 (Färjestad), 2004 (HV71) en 2005 (Frölunda) was een team uit een andere competitie de beste in Europa.

CSKA Moskou top in de KHL

CSKA Moskou was in de competitie de beste in de KHL en won vervolgens de finale van Avangard Omsk. Omsk deed het in de competitie zelf wat minder en komt daardoor in de ranking niet verder dan een tiende plaats.  SKA St. Petersburg, dat tweede staat in de ranking,  speelde een sterke competitie en werd in de halve finale van de play-offs uitgeschakeld. Door CSKA Moskou.

Kärpät Oulu en Frölunda op drie en vier

Het Finse Kärpät Oulu staat, toch wel verrassend, op een derde plaats. Het moest het kampioenschap afstaan aan HPK Hämeenlinna. In de competitie was het echter oppermachtig met een voorsprong van 29 punten.

Veini Vehviläinen
Veini Vehviläinen -Kärpät Oulu (Foto: Barend Hoogteijling)

Zweeds en CHL kampioen Frölunda Indians legde beslag op de vierde plaats. In de competitie, waarin niet echt een team de boventoon voerde, werd het derde. De overmacht van Kärpät Oulu in de eigen competitie en de Zweedse SHL, waar geen enkel team de anderen de maat nam, zal de reden zijn waarom Kärpät Oulu de derde plaats op de ranking in neemt.

Top-tien van de ranking

Zwitsers kampioen Bern en Adler Mannheim, dat in Duitsland de macht pakte, staan ook in de top-tien.

  1. CSKA Moscow
  2. SKA St. St. Petersburg
  3. Kärpät Oulu
  4. Frölunda
  5. Bern
  6. Avtomobilist Yekaterinburg
  7. Färjestad
  8. Mannheim
  9. Zug
  10. Avangard Omsk

Nederland en België

In de ranking staan geen Nederlandse en Belgische teams. Toch staan er teams met Nederlanders en een Belg in de lijst. Rapperswill-Jona Lakers en Steve Mason vinden we op plek 111, Dennis Swinnen en Bietigheim Steelers staan op de 171e plaats. Bad Nauheim (Mike Dalhuisen) staat op plaats 194 en Martijn Oosterwijk en zijn Visby/Roma HK staan op plaats 231.

De volledige ranking is hier te zien.

 

Heb jij het Face-Off Magazine al besteld? We naderen de laatste 100 exemplaren om te bestellen ⇒ Wees er snel bij, OP IS OP!

 

Previous NHL Free Agency: Panarin, Bobrovsky en veel geldsmijten
Next Peter Knops: vijf jaar teammanager bij Microz Eaters Limburg