Oskar Lindblom overwint kanker en maakt zijn debuut in de play-off bubble


Oskar Lindblom in actie tegen New York Islanders

Philadelphia Flyers behaalde met de 5-4 OT een belangrijke overwinning en sleepte een beslissende zevende wedstrijd uit het vuur. Tegelijkertijd werd er nog een overwinning gevierd want na bijna negen maanden speelde Oskar Lindblom weer een officiële wedstrijd.

Diagnose Ewing-sarcoom

Op 7 december 2019 speelde Flyers forward Oskar Lindblom zijn laatste wedstrijd in het reguliere seizoen. Een kleine week later maakte de Flyers organisatie bekend dat bij de 24-jarige Zweed een agressieve vorm van botkanker was geconstateerd, Ewing-sarcoom. Terwijl de hele wereld stil kwam te staan door Covid-19, streed Lindholm zijn eigen strijd. Afgelopen nacht maakte Lindblom zijn rentree in de selectie van Philadelphia.


Op het moment dat Lindblom gedwongen een einde moest maken aan het reguliere seizoen was hij de meest scorende Flyers-speler met elf goals. Verder wist hij achttien assists te noteren in de door hem gespeelde 30 wedstrijden.

Play-off selectie

Op 2 juli was de aanvaller klaar met zijn behandeling. Tot zijn eigen verrassing werd hij opgenomen in de play-offs selectie van de Flyers. Na een bezoek aan zijn familie is Gävle (Zweden), waar hij de jeugdopleiding van Brynäs IF doorliep en drie seizoenen in de SHL uitkwam, voegde hij zich begin augustus bij de selectie in Toronto. Uiteraard nadat hij eerst acht dagen in quarantaine had gezetten.

Vanaf die tijd deed hij ook volop mee met de trainingen en tijdens de warming-up voor wedstrijden 4 en 5 tegen New York Islanders deed de vijfde ronde Draft-choice van 2014 ook al mee. Afgelopen nacht zat Linblom ook daadwerkelijk bij de selectie en kreeg behoorlijk wat ijstijd.

In totaal stond hij 17 minuten en 30 seconden op het ijs. Zijn eerste shift duurde 1:39 en daarin werd er door de Flyers alleen maar verdedigd. Nadat Kevin Hayes de 1-0 op het scorebord had gezet, kwam Lindblom op het ijs voor zijn derde shift. Voor de puck-drop kreeg hij een ‘stick-tap salute’ van de Flyers en Islanders spelers.

In totaal noteerde hij drie schotpogingen en twee hits in de wedstrijd die na dubbele overtime (16e minuut tweede OT) door de Flyers werd gewonnen.

 

 

Previous Philadelphia en Vancouver doen Houdini act en gaan naar game zeven
Next Dallas en Vegas naar Western Conference Finale