Dallas en Vegas naar Western Conference Finale


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Twee Game 7 duels afgelopen avond en nacht. Do or Die, Alles oder Nichts. De Finse undrafted rookie Joel Kiviranta van de Stars, zorgde met zijn hattrick voor de winst. Vegas moest eerst afrekenen met een muur in de goal bij Vancouver. En dat deden ze. De Western Conference finale gaat tussen Dallas en Vegas.

Dallas Stars – Colorado Avalanche 5-4 OT (DAL wint series 4-3)

Al binnen vier minuten was het 1-1 door een powerplay goal van Alexander Radulov en een schot dat van richting werd veranderd door Vladislav Namestikov. Doordat Stars-verdediger Jamie Oleksiak de puck niet goed uitverdedigde kon Andre Burakovsky de voorsprong verzorgen voor Colorado. Binnen vijf minuten in de tweede periode wisten beide teams opnieuw te scoren. Voor Dallas was het Joel Kiviranta en voor Colorado Nazem Kadri. De tussenstand na veertig minuten was 3-2 in het voordeel van de Avs. Met zijn tweede van de avond scoorde Alexander Radulov de 3-3 in de 51e minuut, wederom op de powerplay.

Vier minuten voor tijd pakte Colorado een 4-3 voorsprong. Op de rebound was het Vladislav Namestikov met zijn tweede van de avond. Tien seconden, meer had Dallas niet nodig om de stand weer gelijk te trekken. Ook vanuit de rebound, en ook zijn tweede van de avond. Joel Kiviranta zette de 4-4 op het bord. Wedstrijd zeven ging naar overtime. Na zeven minuten was het gebeurd. Op een pass van achter de goal van Andrej Sekera, vond hij de geheel vrijstaande Kiviranta en die haalde de trekker over. Hij scoorde fraai in de verre hoek en liet de derde Avs goalie Michael Hutchinson kansloos. Niet Colorado, maar Dallas dus in de finale.

Vegas Golden Knights – Vancouver Canucks 3-0 (VGK wint series 4-3)

Na veertig minuten was het nog steeds 0-0, waarbij de schotenverhouding 21-6 in het voordeel van Vegas was. Eén van die zes schoten had een goal moeten zijn voor de Canucks, maar daar stak Robin Lehner een stokje voor.

Na 53 minuten werd de muur in de goal van de Canucks afgebroken. Na 98 reddingen op rij werd Thatcher Demko dan eindelijk gepasseerd. Op een powerplay goal van Shea Theodore, moest Demko het antwoord schuldig blijven. Theodore was ook de laatste die hem passeerde in het vijfde duel. Voordat er eindelijk gescoord werd, moest Vegas eerst nog vijf minuten op de penalty kill omdat Ryan Reaves een five minute major voor deze hit kreeg.

De Knights overleefden deze major, waarbij Vancouver maar tot één schot op doel kwam. Twee empty netters zorgden voor de 3-0 eindstand. Die kwamen op naam van Alex Tuch en Paul Stastny. Twee totaal verschillende game zeven wedstrijden, maar bij allebei zat je op het puntje van de stoel door de spanning. Vegas mag met Dallas uit gaan maken, wie vanuit het Westen strijdt om de Stanley Cup.

Previous Oskar Lindblom overwint kanker en maakt zijn debuut in de play-off bubble
Next Islanders naar Conference Final ten koste van Flyers