Islanders naar Conference Final ten koste van Flyers


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Opnieuw een zevende duel afgelopen nacht, waarbij het Do or Die, Alles oder Nichts was. Voor de Islanders werd het alles. En voor de Flyers werd het niets. Zelfs geen goal.

New York Islanders – Philadelphia Flyers 4-0 (NYI wint series 4-3)

Het verschil in deze wedstrijd werd gemaakt door Islanders goalie Thomas Greiss.

Hij pakte alle zestien schoten van de Flyers. Na de eerste twintig minuten stond er al een 2-0 voorsprong op het scorebord. Doelpuntenmakers waren Andy Green en Scott Mayfield. De tweede periode was het erg matig qua kansen voor beide teams. Negen schoten voor New York en maar drie voor Philadelphia. Toch werd er gescoord. Wederom door New York. Met goal nummer drie was het Brock Nelson die trefzeker was. Hij versloeg Flyers goalie Carter Hart vanuit een 2-op-1 situatie op assist van Josh Bailey.

Ook in de derde periode was het onmogelijk voor de Flyers om Thomas Greiss te verslaan. Aan de andere kant hield ook Carter Hart zijn goal schoon. Alleen toen hij in de 55e minuut naar de kant werd gehaald, wist New York nog een empty netter te scoren door Anthony Beauvillier. Voor de Islanders is het sinds 1993 weer tijd voor een Eastern Conference Final. Vandaag zal het team zich verplaatsen naar Edmonton waar beide Conference finales worden gespeeld. De Islanders treffen Tampa Bay Lightning.

Bovendien kwamen er wat social media berichten over ex-Islander John Tavares voorbij die zijn droom waar zou gaan maken bij de Leafs om een Stanley Cup te winnen.

 

Previous Dallas en Vegas naar Western Conference Finale
Next Klingberg loodst Dallas langs Vegas in 1-0 zege