SDE hield 40 minuten stand, derde periode werd de bottleneck tegen Brynäs


Vier van de Oranje dames speelden met SDE de eerste play-off wedstrijd tegen Brynäs IF. De uitslag doet erger vermoeden dan dat de wedstrijd werkelijk was. De eerste 40 minuten kon SDE goed meekomen maar men benutte de kansen niet. Toen in minuut 39 en 41 de 0-2 en 0-3 viel was het verzet gebroken en kon de tegenstander uitlopen naar 0-6.

LEES OOK: Daniel Sprong wint met Washington

SDE – Brynäs IF 0-6

De eerste periode werd gekenmerkt door een gedisciplineerd spelend SDE, dat er kort op zat bij Brynäs. Het resulteerde ook in drie penalties tegen voor SDE. Een tripping straf voor Leanne Ganey in de laatste minuut werd afgestraft door de tegenstander. Josefin Bouveng schoot een halve minuut voor tijd de 0-1 op het bord. Vlak voor de penalty ging Megan Eady voor SDE op avontuur van coast to coast maar haar schot ging aan het doel voorbij.

In de tweede periode was SDE de bovenliggende partij. Vroeg in de tweede periode kreeg SDE een powerplay en daarbij creëerde men een aantal kansen. Savine Wielenga en Kayleigh Hamers konden Brynäs goalie Eveliina Suonpää van dichtbij niet passeren. Wederom viel de 0-2 in de laatste minuut van de periode. Weer was het Josefin Bouveng, die dit keer profiteerde van een delayed penalty. Toen in de eerste minuut van de derde periode de 0-3 op het bord kwam. Was het verzet van SDE gebroken. Met de 0-4 maakte Josefin Bouveng haar hattrick compleet. Twee powerplay goals zorgde ervoor dat de tegenstander uitliep naar 0-6. Katrina Mrazova en Anna Meixner scoorde vanuit de vrouw meer situatie.

SDE verdiende meer, maar de nummer twee speelde de derde periode professioneel uit. Een dagje rust en dan wedstrijd twee en mogelijk drie in Galvë. Julie Zwarthoed vulde aan “We zeiden allemaal dat het geen 6-0 wedstrijd was. Hun goalie stond goed te keepen. Je kon inderdaad zien aan de tweede periode dat we het ze moeilijk kunnen maken. Morgen vol goede moed er tegen aan en wedstrijd drie afdwingen.”

tekst gaat verder onder de video

De overige uitslagen in de kwartfinales

AIK – Lulea/MSSK 0-3

Linkoping – Djurgarden 3-7

Modo – HV71 3-4 OT

 

Previous Toronto shutout Edmonton back to back, Vegas beëindigd win streak Minnesota in overtime
Next Tilburg Trappers heeft de handen vol aan fel Krefeld