Tilburg Trappers heeft de handen vol aan fel Krefeld

Tilburg won zijn zevende wedstrijd op een rij. Het ging niet van een leien dakje tegen Krefeld, want tot aan minuut 45 liep Tilburg achter de feiten aan. In het slot van de wedstrijd moesten de Trappers nog vol aan de bak op de penalty kill. Eind goed al goed. Drie punten in de pocket met een 6-4 overwinning.

Tilburg Trappers – Krefelder EV 1981 6-4

Na de puck drop was het al duidelijk dat Krefeld niet gekomen was om ‘even een wedstrijdje te spelen’. Vanaf de eerste seconden was het fel en zat het bovenop de spelers die in puckbezit kwamen van de Tilburgers. Het vroege forechecken resulteerde uiteindelijk in een treffer voor de bezoekers. Krefelder Adrian Grygiel scoorde de openingstreffer. In de twaalfde minuut hoefde Danny Stempher allen maar zijn stick tegen een strakke pass van Diego Hofland aan te zetten, want de puck viel precies in de winkelhaak.

Nog geen vier minuten later moest Ruud Leeuwesteijn voor een tweede keer het antwoord schuldig blijven. Dit keer was het Jakub Prokurat die de Duitsers op een 1-2 voorsprong zette.

Toch viel de gelijkmaker alweer anderhalve minuut later. Ties van Soest scoorde van dichtbij. Terwijl iedereen dacht met een gelijke stand aan de break te beginnen, was het wederom Jakub Prokurat die kon profiteren van het feit dat Ruud Leeuwesteijn de puck even kwijt was. 2-3 na twintig minuten enerverend hockey.

Tilburg was qua kansen zowel in de eerste als tweede periode de bovenliggende partij, maar goalie Jonas Gähr was moeilijk te passeren. De Duitsers sloegen in de slotfase van de tweede periode opnieuw toe. Dit keer was het Maciek Rutkowski met de 2-4. 22 seconden lag de 3-4 in het net bij de Duitsers. Jordy Verkiel wist de puck in het net te leggen. Paal, lat en paal raakte de puck eerst voordat hij het net inging. Coach Elmar Schmitz gaf dat ook aan na de wedstrijd tegen Face-Off dat ‘das Anschlusstor’ te snel viel na de 2-4 voorsprong.

Knappe comeback van Trappers

Zoals vaak zette Trappers in de derde periode aan. Vier volledige lijnen ten opzichte van de drie lijnen van de tegenstander Krefeld. Na vijf minuten in de derde periode was het Jordy van Oorschot met een afstandsschot, dat de Duitse goalie ietwat verraste.

In minuut 54 zette Kevin Bruijsten de Tilburgers voor het eerst op voorsprong met een frommel goal. Het laatste woord was aan Diego Hofland die shorthanded op de breakaway alle hoop op een puntje van de Krefelder mannen aan diggelen schoot.

De stand

Tilburg blijft stevig op koers om de tweede plek in handen te houden. Vrijdag mogen ze op bezoek in Herford en zondagkomt Diez op bezoek.

INTERVIEWS

Na afloop stonden Tijn Jacobs en Jonne de Bonth voor de microfoon bij Cor Machielsen om terug te blikken op de wedstrijd.

Previous SDE hield 40 minuten stand, derde periode werd de bottleneck tegen Brynäs