Oranje dames op zoek naar doelpunten tegen Australië


Oranje Dames ijshockey face-Off

Vanmiddag om 13:00 uur gaan onze Oranje leeuwinnen aan de bak om de punten te pakken tegen Australië. Op voorhand moet Nederland deze pot ‘gewoon’ winnen, maar belangrijker nog: kan het de vele kansen die het krijgt omzetten naar doelpunten? Dáár ligt de sleutel van het succes voor de dames.

KOPLOPER

Na twee duels gaat Nederland aan de leiding, samen met Groot Brittannië. De Britsen kunnen echter bogen op een beter doelsaldo, iets dat Oranje aan zichzelf te wijten heeft. Vooral het duel tegen de Sloveense dames liet op het gebied van scoringsdrift te wensen over. 55 (!) schoten op doel, en een krappe 2-1 zege zorgden ervoor dat Oranje in de achtervolging is op de Britsen. Gisteren lieten Savine Wielenga, Julie Zwarthoed en Isabelle Schollaardt al weten dat dit beter moest in het Intermission Report.

Australië pakte tegen de Britse dames brutaal een 1-0 voorsprong, maar vielen in de derde periode in elkaar. Een 5-1 nederlaag viel hen ten deel. Het tweede duel tegen Mexico werd wél in winst omgezet, waardoor de ‘Down Under girls’ drie punten op de teller hebben staan.

Het is zaak voor Oranje om niet alleen snel te scoren, maar ook veelvuldig het net te vinden van de Aussies. We kunnen er vanaf 13:00 uur weer met zijn allen achter gaan staan om de meiden aan te moedigen VIA DE LIVESTREAM

# TEAM GP W OTW OTL L PTS +/-
1 Groot-Brittanië 2 2 0 0 0 6 +6
2 Nederland 2 2 0 0 0 6 +4
3 Slovenië 2 1 0 0 1 3 +5
4 Australië 2 1 0 0 1 0 -1
5 Noord-Korea 2 0 0 0 2 0 -5
6 Mexico 2 0 0 0 2 0 -9
Previous Gebroeders Sedin kondigen NHL-pensioen aan
Next Minnesota en San Jose 'clinchen' play-off ticket, Florida grijpt strohalm