Gebroeders Sedin kondigen NHL-pensioen aan


Sedin IJshockey Face-Off

Het zal komend seizoen wennen zijn voor Canucks fans, wanneer de ploeg uit Vancouver het zal moeten stellen zonder de Sedin-twins. De Zweedse broers Henrik en Daniel Sedin kondigden gisteren aan dat dit seizoen hun laatste in de NHL zal zijn.

TIJD VOOR HET GEZIN

Met een emotioneel statement op de officiele website van de Vancouver Canucks gaven de broers aan dat de tijd rijp was om meer tijd aan hun gezinnen te gaan besteden. Op 37-jarige leeftijd kan het voor de fans van de Canucks-franchise niet als een complete verrassing komen, maar na 18 seizoenen zal het toch behoorlijk wennen zijn. In 1999 werden beide broers gedraft door de ploeg uit Vancouver, die zij dus hun hele NHL-carriere trouw bleven.

Henrik Sedin passeerde dit seizoen de duizend punten en staat nu op een totaal van 1.020 punten, zijn broer staat met nog drie wedstrijden te gaan op 986 punten. Één van de meest in het oog springende momenten uit de carriére van de Sedins was ‘The Shift’ die Vancouver op het ijs legde tegen Calgary Flames. Zelden zal een shift zo lang, zo veel pressie opleveren als deze. En nee, Vancouver had geen power play, het was even strength.

Niet alleen verliest de ploeg twee ervaren krachten die elk seizoen goed waren voor veel goals en assists, ook zal de club op zoek moeten naar nieuwe boegbeelden; Henrik is momenteel captain en zijn broer Daniel doet dienst als assistant. Of je de Canucks nu een warm hart toedraagt of niet, iedereen zal het over eens zijn dat de NHL niet hetzelfde zal zijn zonder de Zweedse broers, die in hun jarenlange carriere als Zweeds international beiden ook goed waren voor een WK titel en Olympisch goud.

Previous Tilburg Trappers wint eerste duel dik verdiend van Hannover Scorpions: 4-2!
Next Oranje dames op zoek naar doelpunten tegen Australië