Tilburg Trappers wint eerste duel dik verdiend van Hannover Scorpions: 4-2!


Tilburg Trappers Hannover Scorpions Oberliga playoffs Face-Off ijshockey
Foto: Arie Leeuwesteijn

Tilburg Trappers heeft opnieuw toegeslagen in de playoffs van de Oberliga. Het won op een volgepakt Stappegoor met 4-2 van Hannover Scorpions, dat dankzij de uitblinkende doelman Bjorn Linda lang mocht hopen op een beter resultaat.

STA IN DE WEG

Op voorhand beloofde de serie tussen Trappers en Scorpions een interessante te worden. Hannover bleek in de vijf voorgaande ontmoetingen twee maal te sterk voor te Tilburgers. Ook moest er rekening gehouden worden met de sterke goalie van de Duitsers, Bjorn Linda. Trappers startte uitstekend, was de baas vanaf het begin maar de goalie van Scorpions deed zijn reputatie eer aan. Kevin Bruijsten vond na veertien minuten spelen dan eindelijk het gaatje, en bracht Tilburg in overtal op voorsprong. Hij werkte de rebound binnen.

Ook na die treffer was Tilburg de betere, maar het liep toch tegen een tikkie aan. Björn Bombis werd op maat bediend en haalde te trekker over. Dit tot vreugde van de meegereisde Hannover en Essen fans. Essen fans? Jazeker. Ook die waren meegereisd. Pasen bij de vrienden van Trappers vieren is natuurlijk hartstikke leuk als je zelf uitgeschakeld bent in de playoffs! Met een 1-1 stand gingen de ploegen naar binnen.

Tilburg Trappers Hannover Scorpions Oberliga playoffs Face-Off ijshockey
Foto: Arie Leeuwesteijn

BOEIEND GEVECHT

Het middenstuk was meer in evenwicht dan periode één en stond bol van de spanning. Trappers opende opnieuw beter, maar kwam niet verder tot wat afstandschoten. Na vijf minuten greep Bjorn Linda opnieuw uitstekend in. Na die save kwam Scorpions er beter in, ook door de sterke power play. Tilburg slaagde er echter in om stand te houden, en zelfs via Parker Bowles opnieuw bijna op voorsprong te komen. Het ijzer stond een nieuwe voorsprong echter in de weg.

Tilburg Trappers Hannover Scorpions Oberliga playoffs Face-Off ijshockey
Foto: Arie Leeuwesteijn

Duidelijk werd wel dat Hannover in het seizoen en de playoffs gegroeid was, en dat Trappers niet ‘zomaar’ eventjes de winst ging pakken. Ook Danny Stempher wist uit een levensgrote kans Bjorn Linda niet te verschalken. De goalie stak in een bloedvorm, maar kon niet voorkomen dat de thuisploeg opnieuw op voorsprong kwam. Na een schitterende aanval zette Jonne de Bonth op aangeven van Max Hermens de doelman compleet op het verkeerde been. De klasse in deze goal was nodig om de prima keepende Duitse goalie te verschalken. Nadat Trappers opnieuw in ondertal was gekomen, en Mitch Bruijsten en Reno de Hondt dichtbij 3-1 was, kwam de boeiende tweede periode ten einde.

Tilburg Trappers Hannover Scorpions Oberliga playoffs Face-Off ijshockey
Foto: Arie Leeuwesteijn

MAAR WIJ HEBBEN MEIERDRES!

Nadat captain Ivy van den Heuvel voor de derde (!) keer naar de strafbank moest, kreeg Scorpions een levensgrote kans op de gelijkmaker. Het is hartstikke leuk dat Scorpions over Bjorn Linda beschikt, maar Trappers heeft Ian Meierdres tussen de palen. Hij voorkwam de gelijkmaker met een prima save. Scorpions wilde aan gaan zetten, maar op het moment dat het dacht op jacht te gaan naar de gelijkmaker, sloeg Trappers keihard toe.

Amper een halve minuut speelde Trappers op de power play, of het rubber lag tegen de Duitse touwen aan. Parker Bowles stelde Reno de Hondt in staat om de derde treffer aan te laten tekenen. Het was over en uit met Scorpions dat niet bij machte was om het Trappers nog moeilijk te maken. Nadat het publiek dacht dat de 4-1 viel, besliste de arbitrage anders. Die treffer viel alsnog. Ivy van den Heuvel knalde de frustratie van zich af en besliste het duel. Het slotakkoord was voor Scorpions: Goran Pantic verraste goalie Meierdres met een hard diagonaal schot en bracht de eindstand op 4-2. Scorpions haalde de goalie nog van het ijs, maar het richtte niks meer uit.

Een prachtige pot playoff ijshockey in Tilburg, waar Trappers een 1-0 voorsprong pakte. En dik verdiend ook nog!

Previous Sprong draagt steentje bij in rustige week Baby Pens
Next Gebroeders Sedin kondigen NHL-pensioen aan