Sprong draagt steentje bij in rustige week Baby Pens


Daniel Sprong Penguins Face-Off IJshockey

Elke week blikken we terug op de week van Daniel Sprong. De Nederlander speelt op dit moment voor Wilkes-Barre/Scranton Penguins, het AHL team van Pittsburgh. Zijn team kwam de afgelopen week slechts twee keer in actie.

Winnende goal tegen Wolf Pack

Sprong & Co begonnen hun speelweek op dinsdagavond in en tegen Hartford. Daar wachtte de Wolf Pack (New York Rangers). In de eerste periode ging het spel op en neer, maar het was WBS Penguins dat doel trof; Christian Thomas scoorde de 0-1. De tweede periode bracht meer goals, alleen niet voor de ploeg van de Amsterdammer. Gabriel Fontaine, Dawson Leedahl en Scott Kosmachuk bogen de achterstand om in een 3-1 voorsprong voor de thuisploeg. WBS liet het er niet bij zitten. Zach Trotman maakte de aansluitingstreffer en in de derde periode scoorde Christian Thomas opnieuw: 3-3. Overtime! En wie bracht daarin de beslissing? Juist, onze eigen Daniel Sprong natuurlijk! Hij speelde zijn man uit, en schoot met scherp.

Puntverlies tegen Providence

Een dag later konden de Baby Pens bouwen op de zege in Hartford. Thuis ontvingen de Penguins Providence Bruins (Boston Bruins). Helaas had de thuisploeg de viziers niet op scherp, terwijl dat wel voor de Bruins gold. Na een klein kwartier brak Adam Payerl de ban, en stond het vier minuten later al 0-2 Trent Frederic. Jean-Sebastian Dea wist nog voor het einde van de periode de 1-2 te scoren, op aangeven van onze Sprong, maar de gelijkmaker bleef uit. In de derde periode namen de Bruins definitief afstand van de Pens, door de 3-1 van Jordan Szwarz.

Sprongs speciale seizoen

Het reguliere seizoen van WBS Penguins loopt nu langzaam richting zijn einde. En daarom is dit een mooi moment om even te laten zien hoe goed onze landgenoot bezig is. In 58 duels heeft hij 27 keer gescoord en 28 assists geleverd (55 punten dus). Er is geen enkele eerstejaarsspeler in de AHL die een beter puntengemiddelde per wedstrijd heeft dan hem, van de spelers die minstens vijftig duels hebben meegedaan. In het totale puntenklassement staat Sprong ook gewoon op een onwijs knappe dertiende plaats. De enige rookie met meer punten is Mason Appleton van Manitoba Moose (Winnipeg Jets).

En wanneer je naar de topscorers van de Baby Pens kijkt, zie je hoe bijzonder Sprongs seizoen is. Niemand komt in de buurt van zijn 55 punten. De eerstvolgende op de lijst is Dea, met 45. Maar hij had daar wel negen duels meer voor nodig!

Previous Ak Bars wint weer; gelijke stand bij SKA en CSKA
Next Tilburg Trappers wint eerste duel dik verdiend van Hannover Scorpions: 4-2!