Boston Bruins stemt in met pauze van Tuukka Rask


Tuukka Rask
Tuukka Rask (Boston Bruins)

Boston Bruins goalie Tuukka Rask mag van de club een pauze nemen. De 31 jarige Fin heeft bij de club aangegeven dat er privé redenen zijn waarom hij pauze nodig heeft. De Bruins respecteren dat verzoek en brengen om privacy redenen verder niets naar buiten.  Boston’s  Algemeen directeur Don Sweeney sprak de media toe na de training en zei dat het verlof niet gezondheidsgerelateerd is en vroeg om de goalie de komende tijd privacy te gunnen.

Wat de redenen zijn is dus niet duidelijk. Feit is wel dat Rask het seizoen niet goed is begonnen. De als tweede goalie binnen gehaalde Jaroslav Halák kan veel betere cijfers overleggen. De deze zomer van New York Islanders overgekomen Slowaak heeft dit seizoen negen wedstrijden gespeeld en een GAA van 1.96 met een save percentage van 93.6.
De Finse Vezina winnaar van 2014 speelde acht wedstrijden (GAA: 3.05, SVS%: 9.01)

Bruins captain Zdeno Chara, zei dat het team Rask volledig steunt en “We kijken er naar uit om hem terug bij ons op het ijs te hebben”.

Hij is natuurlijk heel belangrijk,” zei Chara. “we steunen zijn beslissing en hopelijk wordt het snel opgelost en komt hij spoedig terug bij ons. Uiteraard missen we hem. Hij is onze ploegmaat, hij is onze broer. Hij is hier al zo lang.”
De Slowaakse aanvoerder en Rask zijn al sinds 2007 teamgenoten bij de club uit ‘Beantown’.

We begrijpen en respecteren zijn privacy allemaal, bij zijn afwezigheid ondersteunen we hem en denken we aan hem en moeten we zonder hem spelen.”

Tuukka Rask - Zdeno Chara
Tuukka Rask en Zdeno Chara

Sweeney zei dat het team nu een goalie van Providence Bruins zal oproepen, maar dat het zeer waarschijnlijk is dat Halák de komende twee uitwedstrijden tegen Toronto en Vegas zal starten.

De twee goalies die de Bruins bij de AHL ploeg kunnen ophalen zijn de Tsjech Dan Vladar en de Amerikaan Zane McIntyre.

Previous Defensieve versterking voor Golden Sharks
Next "Zoetermeer laat Cas Staps niet naar Ahoud Devils vertrekken"